Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар економије Бранко Вујовић и његов помоћник Миодраг Чановић посјетили Општину Пљевља

Објављено: 19.08.2009. 21:40 Аутор: Насловна страна
Министар економије Бранко Вујовић и његов помоћник Миодраг Чановић посјетили су данас Општину Пљевља гдје су се састали са предсједником Општине Филипом Вуковићем који их је упознао са актуелном економском ситуацијом у овој Општини. Министар Вујовић је исказао посебно интересовање за ситуацију у области функционисања предузећа, актуелним проблемима и развојим пројектима. Посебна пажња је посвећена експлоатацију минералне сировине мрколигнитног угља у лежишту Маоче код Пљеваља који се може користити приоритетно у термоелектрани изграђеној у Црној Гори која испуњава најсавременије еколошке стандарде. Министар Вујовић је изразио очекивање да ће тендер за давање концесија на том лежишту бити расписан до краја године. Осим тога, министар је истакао да постоје сви услови да се у најскорије вријеме обнови тендер за избор инвеститора за изградњу фабрике цемента. Министар Вујовић се упознао и са актуелним стањем у предузећу Вектра Јакић и изразио очекивање да ће се у најскоријем времену ријешити питање заосталих зарада као и да ће инвеститор привести крају инвестиције и ставити у функцију све капацитете којима располаже у Пљевљима. Рудник олова и цинка Шупља стијена је веома важно питање за Општину па је министар Вујовић истакао да, за окончање овог пројекта, недостаје четири милиона еура за које се очекује да ће Нова љубљанска банка у сарадњи са власником наћи рјешење да се тај пројекат стави у функцију. Вујовић и Чановић су подсјетили да се ради на валоризацији хидропотенцијала на Ћехотини изградњом малих хидроелектрана као и да су се стекли услови за кориштење мале електране на Отиловићима чији је власник Електропривреда.
Министар Вујовић је учествовао и на Скупштини акционара Електропривреде која је организује у склопу прославе Дана Електропривреде Црне Горе.
Посебна тема била је стање у Термоелекрани Пљевља гдје је у току ремонт због уградње модерног електро-филтерског постројења. Министар Вујовић је истакао да уградња овог филтера има веома важну улогу за екологију и посебно здравље грађана Пљеваља па представља дуг Електопривреде и Владе Црне Горе грађанима овог града. Осим улагања у производњу и снабдијевање, мора се водити рачуна и о заштити животне средине па се, истакао је министар Вујовић, мора ријешити питање кориштења топлотне енергије за гријање чиме би се искључило постојање једног великог броја котларница у граду.
Министар економије се упознао и са динамиком ремонтних радова, поштовањем рокова уградње и потпуне реализације планираних ремонтних радњи.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?