Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар економије Бранко Вујовић разговарао са амбасадором Јапана Тоши Тузанокијем

Објављено: 29.09.2009. 18:33 Аутор: Насловна страна
Министар економије Бранко Вујовић разговарао је данас са амбасадором Јапана Тоши Тузанокијем о сарадњи двије земље у области економије, као и о укупним билатералним односима. Министар Вујовић се захвалио амбасадору Јапана на посјети, истакао да постоји добра сарадња између двије земље и упознао га са актуелном економском ситуацијом у Црној Гори, са нагласком на инвестиционе пројекте у области енергетике, инфраструктуре, индустрије и туризма.

Министар Вујовић је представио и актуелне пројекте Министарства и најављене тендере, изразивши наду да ће јапански инвеститори пронаћи свој интерес за улагања у Црној Гори.

Саговорници су се сагласили да је политичка сарадња Црне Горе и Јапана на високом нивоу, али да би укупне односе требало уобличити унапрјеђењем економске сарадње. У том смислу, министар Вујовић сматра да би било веома значајно присуство јапанских инвеститора у Црној Гори, с обзиром на њихово позитивно досадашње искуство. Предложено је да се у заједничкој комуникацији размотре могућности за промоцију Црне Горе као инвестиционе дестинације. Министар економије се захвалио Влади Јапана на досадашњим донацијама у износу око 10 милиона еура, из којих су финансирани пројекти из разних области.

Амбасадор Јапана Тоши Тузаноки је подсјетио да ће се из донација јапанске Владе реализивати пројекат унапрјеђења водоводног система Подгорице и изразио спремност извршних органа те земље за одређеном кредитном подршком у областима у којима постоји интересовање.

На састанку је истакнута отвореност Министарства за даље унапређење и интезивирање економске сарадње двије земље.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?