Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар економије Бранко Вујовић примио амбасадора Босне и Херцеговине Бранимира Јукића

Објављено: 02.11.2009. 22:03 Аутор: Насловна страна
Министар економије Бранко Вујовић примио је данас амбасадора Босне и Херцеговине Бранимира Јукића.
Саговорници су изразили задовољство организацијом и успјехом недавно завршене ЦЕФТА недјеље која се, како је наглашено, одржава први пут од оснивања ЦЕФТА Споразума. Истакнуто је и да је састанак Заједничког комитета ЦЕФТА-е, који је такође организовало Министарство економије, од кључне важности за имплементацију ЦЕФТА Споразума у наредном периоду.
Црна Гора је веома успјешно предсједавала ЦЕФТА Споразумом у протеклом периоду и на тај начин дала допринос унапређењу мултилатералних односа земаља потписница, заједнички је закључак са данашњег састанка.
Актуелна економска ситуација у двије државе, такође је била тема разговора министра Вујовића са амбасадором Јукићем, с освртом на односе Црне Горе и Босне и Херцеговине који су, како је истакнуто, на завидном нивоу.
У циљу одржавања континуирано добрих економских односа, саговорници су се сагласили да би било веома корисно да се, под покровитељством партнерских министарстава, организују сусрети привредника Црне Горе и Босне и Херцеговине. Предходни сусрет привредника двије земље, одржан 2008. године, унаприједио је, у великој мјери, сарадњу на том нивоу. Сама та чињеница упућује на неопходност кориштења свих могућности које јачање такве сарадње пружа. Побољшање пословног амбијента, како је истакнуто, може да има само позитиван ефекат.
На састанку је оцијењено да су заједнички пројекти на путу евроатланских интеграција веома значајни за обје државе, па је неопхода обострана подршка у циљу јачања административних капацитета.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?