Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

НАЈАВА: Састанак помоћника министра саобраћаја Мирел Радић Љубисављевић са представницима црногорских превозника који обављају међународни друмски превоз терета

Објављено: 16.01.2008. 22:47 Аутор: Насловна страна
Помоћник министра Мирел Радић-Љубисављевић одржаће у четвтрак 17. јануара 2008. године са представницима црногорских превозника који обављају међународни друмски превоз терета. Тема састанка биће Међународни превоз терета Црна Гора и Европска Унија, у оквиру чега ће се разматрати следеће:

- Питања која се односе на потешкоће с којима се сусријећу домаћи превозници у земљи и иностранству, како би Министарство било упознато са истим у циљу заступања интереса црногорских превозника на засиједању Мјешовитих комисија из области друмског саобраћаја са другим земљама.

- Упознавање превозника са прописима Европске Уније који се односе на међународни превоз терета, а са којима је Црна Гора обавезна хармонизовати национално законодавство из области друмског саобраћаја, као и са одредбама Споразума о стабилизацији и придруживању које се односе на транзитни саобраћај.

- Поред изнијетог, интенција је Министарства да активно укључи представнике превозника у изради подзаконских аката из области међународног превоза терета, како би у исте могле бити уврштене њихове примједбе и сугестије.


Састанак ће се одржати у 12 часова и 30 минута у просторијама Министарства саобраћаја, поморства и телекомуникација (Римски трг 46, И спрат). Након састанка, у 14 сати, биће одржана конференција за новинаре.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?