Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација Андрија Ломпар разговарао са представницима владе Турске и турских предузећа заинтересованих за привредну сарадњу и инвестирање у Црној Гори

Објављено: 23.01.2009. 23:59 Аутор: Насловна страна
Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација Андрија Ломпар разговарао је данас са представницима владе Турске и турских предузећа заинтересованих за привредну сарадњу и инвестирање у Црној Гори, које је предводила помоћник у Секретаријату за спољну трговину турске владе Üлкер Гüзел. Разговорима је присуствовао и амбасадор Турске у Црној Гори Мехмет Мурат Огуз.

Министар Ломпар је нагласио да постоји широко поље за сарадњу између Црне Горе и Турске у свим видовима саобраћаја - од улагања у инфраструктуру, учешћа турских фирми у процесу реструктурирања Жељезница Црне Горе, Луке Бар и Монтенегро Аирлинеса, градњи аутопута, до пројектовања и инвестирања у туризам. Министар је нагласио су то пројекти у којима је партнерство веома пожељно и које Влада Црне Горе подржава нудећи прихватљиве и повољне услове.

Црногорски министар је подсјетио да се очекује скоро потписивање протокола о сарадњи у области поморства између Турске и Црне Горе, а сличан споразум Турској је понуђен и за област друмског саобраћа.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?