Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржана И сједница Савјета за воде Владе Црне Горе

Објављено: 29.02.2008. 23:48 Аутор: Насловна страна
Данас је у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде одржана И сједница Савјета за воде Владе Црне Горе. На сједници је констатовано да су Одлуком Владе о оснивању Савјета за воде, од 01.11.2008. године, у Савјет именовани:
За предсједника: др Михаило Бурић, професор на Филозофском факултету у Никшићу.
За чланове:
1. Др Мићко Радуловић, професор на Грађевинском факултету у Подгорици;
2. Др Бранко Радојичић, професор на Филозофском факултету у Никшићу;
3. Др Анђелко Лојпур, професор на Економском факултету у Подгорици;
4. Др Винета Вуксановић, професор на Медицинском факултету у Подгорици;
5. Никола Спахић, координатор пројекта Свјетске банке Интегрално управљање сливовима Таре и Лима;
6. Ђуро Караникић, секретар Секретаријата за уређење простора, комунално- стамбене послове и заштиту животне средине Општине Бар;
7. Милан Булатовић, предсједник Удружења водовода Црне Горе;
8. Олга Никчевић, извршни директор Центра за заштиту потрошача;
9. Душан Павићевић, извршни директор НВО Фондас;
10. Лука Митровић, директор Хидрометеоролошког завода Црне Горе.
За свог секретара Савјет је изабрао Миодрага Радуновића, дипл. правника, савјетника министра у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Поред организационих питања, на сједници, Савјет је посебну пажњу посветио договору око својих будућих активности, који ће по усвојеној методологији, за наредну сједницу, бити преточен у Оквирни програм рада Савјета. Предвиђено је да у Програм рада уђу сва актуелна питања од значаја за управљање водама, а прије свега давање мишљења у вези са даљом доградњом нашег законодавно-правног система, припремом и реализацијом програмско- планских докумената, учешћа и едукације јавности у области вода и давање предлога од значаја за унапрјеђење стања у области вода. С тим у вези, оцијењено је да се, с обзиром на персонални састав и структуру Савјета, може с правом очекивати стручан и избалансиран приступ (са више адреса) у заузимању ставова и доношењу одлука, што ће уз сабирање постојећих кадровских капацитета и пружање додатне енергије сасвим сигурно позитивно утицати да будуће одлуке у овој области буду научно и стручно утемељене.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?