Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржана ИИИ сједница Савјета за воде

Објављено: 29.04.2008. 21:06 Аутор: Насловна страна
На данашњој сједници Савјета, разматрано је више нацрта и предлога закона и подзаконских аката. Медју најважнијим је Нацрт закона о животној средини, за који сматра да доношење истог подразумијева озбиљно претходно медјуресорско усаглашавање и прецизно дефинисање односа измедју планиране нове Агенције за животну средину и постојећих институција из те области.

Савјет је подржао Нацрт закона о финансирању управљања водама и указао на потребу анализе процентуалног односа расподјеле средстава измедју државе и локалне самоуправе. Савјет такодје сматра да треба посветити пажњу прецизнијем дефинисању износа водних накнада.

Савјет је такође подржао и друге нацрте прописа, а које је предожило Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Од посебног је значаја усвајање Планске и законске основе рада Савјета за воде, за мандатни период, који је једногласно усвојен и који ће бити достављен министарству надлежном за послове вода, као и другим министарствима и органима државне управе.
Овај план осим редовних дјелатности обухвата и пет посебних пројектних области и то:
-законска и информативна дјелатност;
-систем мониторинга;
-едукација служби и јавности;
-водопривредне активности и пројекти;
-научно-образовни и истраживачки пројекти.

Савјет је закључио да би ради квалитетнијег и координираног рада његови чланови требали да учествују у раду одговарајућих стручних владиних тијела која се посредно и непосредно баве питањима вода као што су:
-Савјет за одрживи развој;
-експертске комисије;
-тендерске комисије и сл.

Утврдјено је да се сљедећа сједница Савјета одржи крајем маја мјесеца о.г.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?