Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Утврђен Нацрт закона о морском рибарству и марикултури

Објављено: 08.07.2008. 18:49 Аутор: Насловна страна
Влада Црне Горе је, на сједници од 03. јула 2008. године, на предлог Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, утврдила Нацрт закона о морском рибарству и марикултури са Програмом јавне расправе.

Предложени Нацрт закона о морском рибарству и марикултури је подршка Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде у реализацији основних циљева Стратегије развоја рибарства у интересу одрживог коришћења рибљих ресурса. Доношење овог правног документа представља дио процеса придруживања Европској Унији како би се важећи Закон о морском рибарству из 2003. године ускладио са правном праксом Заједничке рибарске политике ЕУ, посебно у дијелу управљања живим ресурсима мора са прописивањем процедура за израду и доношење планова управљања у рибарству. Предложеним законским рјешењима на бољи начин се утврђују мјере заштите, очувања и унапређивања рибљег фонда као и организација тржишта рибом и рибљим производима и интервенције на тржишту рибе и рибљих производа.
Сходно Програму јавне расправе, објављивањем на web сајту Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде (07. јула 2008.године) почела је јавна расправа о овом документу и трајаће 60 дана.
Јавна расправа се организује на следећи начин: путем web сајта Министарства и у форми три округла стола који ће се организовати у Бару, Котору и Херцег Новом. О датуму одржавања округлих столова благовремено ћете бити обавијештени.
Позивају се Удружења рибара и марикултуриста, задруге и други представници невладиног сектора, привредна друштва и предузетници који се баве риболовом и марикултуром, спортско риболовни клубови, научно образовне и друге институције из сектора морског рибарства, општинске службе и друге Владине институције и тијела која су директно или индиректно везани за сектор рибарства, лица која учествују у промету и испитивању здравствене исправности и контроли свјеже рибе и рибљих производа да учествују у јавној расправи и да све своје евентуалне примједбе, сугестије, коментаре и приједлоге везане за Нацрт Закона о морском рибарству и марикултури доставе овом Министарству најкасније до 07. септембра 2008.године.
Нацрт закона је објављен на web-сајту Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде www.минпољ.влада.цг.yу.
Све примједбе и сугестије могу се доставити на следећу адресу:
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде
Римски трг бр 46
Подгорица
Или на фаx: 081 234 306 односно е-маил: павловицс@мн.yу и славица.павловиц@гов.ме.


Овдје можете преузети текст Нацрта закона о морском рибарству и марикултури...Download
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?