Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Пета регионална изложба приплодне стоке Полимље 2008

Објављено: 03.10.2008. 18:31 Аутор: Насловна страна

У Беранама ће се 5. октобра 2008, у организацији Службе за селекцију стоке (регионални центри Беране и Бијело Поље), одржати Пета регионална изложба приплодне стоке Полимље 2008, за одгајиваче приплодних крава, оваца и коза са подручја беранске, бјелопољске, рожајске, андријевичке и плавске општине, као и за одгајиваче оваца са подручја мојковачке и колашинске општине. Покровитељ ове, као и свих досадашњих изложби је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Црне Горе.
Успјешним организовањем претходне четири регионалне изложбе у Беранама, стварају се услови да ова манифестација постане традиционална. Учешће пољопривредника, број и квалитет приплодних грла, те одзив посјетилаца из читаве Црне Горе на досадашњим изложбама, били су најбоља потврда организовања ове манифестације.
Досадашње изложбе представљале су немјерљив допринос развоју такмичарског духа међу одгајивачима квалитетне приплодне стоке и биле су одлична прилика да се сагледа достигнути степен у развоју сточарства на овом подручју. Нема сумње да ће Пета изложба бити корак даље у том правцу, будући да влада велико интересовање сточара да изложе своја најбоља грла. Сигурно је да ће и ова изложба, као и претходне, значити популаризацију гајења квалитетне приплодне стоке и представљати прави угођај за љубитеље лијепих грла и знатижељне посјетиоце.
Изложба ће бити одржана на Аеродрому у Беранама, са почетком у 12,00 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?