Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Будва: Говор министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Милутина Симовића на отварању 35. Сајма исхране

Објављено: 18.03.2009. 17:39 Аутор: Насловна страна
Мр Милутин Симовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади ЦГ


35 САЈАМ ИСХРАНЕ
Будва, 18-21.март 2009.


Поштовани изглагачи, даме и господо

Част ми је и задовољство да у име Владе Црне Горе отворим 35 Сајам исхране и да свим учесницима пожелим пријатан и успјешан боравак у Будви и Црној Гори.

И овај пут број излагача, значајно медјународно учешће, квалитет организације, нове сајамске манифестације говоре да Будвански сајам оправдава своју припадност престижној медјународној породици сајмова.

Овај пут умјесто уобичајених говора одлучио сам се за 5 порука, јер морамо сви и вријеме и енергију и рад и креативност и знање усмјеравати у конкретне акције. То ће бити услов да амортизујемо негативне ефекте свјетске економске кризе.

Прва порука:
И у времену светске економске кризе пољопривредни сектор и производња хране имају посебну шансу. Искористимо је!

Друга порука:
Успоставимо чвршћу везу измедју појединих сектора. Повежимо сектор туризма и сектор пољопривреде. Сектор трговине нека буде мост. Будимо медјусобно солидарни, повежимо се и медјусекторски помогнимо се.

Трећа порука:
Сви медјународни споразуми који гарантују и обавезују успостављање слободног протока роба морају се доследно поштовати. Свјетска економска криза не може нити смије бити повод успостављања нових баријера и софистицираног протекционизма. То важи једнако и за јаке и за мање развијене економије. Не дозволимо да такви покушаји затварања у националне економије избришу све достигнуте домете интеграционих процеса.

Четврта порука:
Нека ради свако свој посао. Нека држава креира повољан системски амбијент, а привреда нека јача своју конкурентност, успостављајући још интезивнији дијалог и јачајући већ успостављено партнерство. Развијајмо додатно дијалог измедју социјалних партнера: државе, синдиката и послодаваца. Заједно до циља!

Пета порука:
Наставимо! Наставимо са реформама, са привлачењем нових инвестиција, наставимо са отварањем нових радних мјеста, са достизањем бољег квалитета живота, наставимо сви заједно до достизања европских стандарда. Прегаоцима Бог даје махове!

Живјели и хвала вам.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?