Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Утврдјен Нацрт закона о алкохолним пићима с Програмом јавне расправе

Објављено: 01.06.2009. 22:00 Аутор: Насловна страна
Влада Црне Горе је, на сједници одржаној 28. маја 2009. године, на предлог Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, утврдила Нацрт закона о алкохолним пићима, с Програмом јавне расправе.

Овим законом ће се на цјеловит и јединствен начин уредити производња и промет алкохолних пића.

Доношење овог правног документа проистекло је из потребе усаглашавања прописа из ове области са прописима Европске уније, нарочито у погледу дефинисања, описивања, декларисања и географских ознака алкохолних пића.

Успостављањем и вођењем прописаних регистара и евиденција обезбиједиће се база података на основу које је могуће пратити стање у производњи и промету алкохолних пића, како у погледу расположивих сировина, тако и готових производа.

Предложена законска рјешења посебно ће допринијети постизању вишег нивоа заштите потрошача, спречавању нелегалне производње и промета алкохолних пића, као и омогућити праћење путева алкохола, чиме се гарантује поријекло и квалитет производа.

Јавна расправа ће трајати 30 дана, од дана објављивања текста Нацрта закона на сајту Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Јавна расправа ће бити спроведена преко сајта Министарства и у форми два округла стола, који ће се организовати у Подгорици и Бијелом Пољу.

О датумима одржавања округлих столова благовремено ће бити обавијештени удружења произвођача, привредна друштва, научно-истраживачке и образовне институције, општинске службе и друга министарства и институције, које су директно или индиректно везане за сектор алкохолних пића.

Сви заинтересовани ће своја мишљења, примједбе и сугестије моћи да доставе у писаној или електронској форми Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде, на адресу:

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде
Римски трг 46
81000 Подгорица
фаx: 020/ 234 306
е-маил: радана.дамјановиц@гов.ме



Овдје можете преузети Нацрт закона о алкохолним пићима.Download
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?