Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење Министарства правде

Објављено: 31.10.2008. 20:10 Аутор: Насловна страна
Комитет Савјета Европе за ефикасност правосуђа ЦЕПЕЈ објавио је Извјештај о ефикасности и квалитету правосудних система у Европи (Еуропеан јудициал сyстемс Едитион 2008 (дата 2006): Еффициенцy анд qуалитy оф јустице), чијој је изради Црна Гора, као најмлађа чланица Савјета Европе, дала пуни допринос.

Ријеч је о документу који пружа детаљну слику о постојећем стању европских правосудних система, али и идентификује главне трендове и инициране процесе реформи.

У процесу евалуације, на основу кога је сачињен Извјештај ЦЕПЕЈ-а, учествовало је 45 земаља чланица Савте Европе. На основу садржаних података за 2006. годину, ЦЕПЕЈ може предложити конкретна рјешења за процјену и побољшање квалитета и ефикасности правосуђа у односу на 800 милиона грађана Европе.

Овај документ може бити од користи, како правним стручњацима, научницима и истраживачима, тако и свим заинтересованим грађанима, пружајући вриједне информације, отварајући нова питања, и дајући сугестије од изузетне важности за процес реформе црногорског правосуђа.

Извјештај се налази на интернет страницама ЦЕПЕЈ-а: хттп://цое.инт/цепеј и хттп://www.цое.инт/т/дг1/легалцооператион/цепеј/евалуатион/2008/Раппорт2008 ен.пдф
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?