Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Листа кандидата из Црне Горе за судију Европског суда за људска права прошла процедуру у радној групи Комитета министара Савјета Европе за људска права

Објављено: 01.02.2008. 21:28 Аутор: Насловна страна
Предлог листе кандидата из Црне Горе за избор судије Европског суда за људска права Савјета Европе разматран је на сједници радне групе Комитета министара за људска права (ГР-Х), одржаној 29. јануара 2008. године, након чега је донесен закључак да се листа прослиједи Комитету министара на даљу процедуру, да би се 06. фебруара 2008. та тачка нашла на дневном реду 1017. сједнице овог тијела.

Подсјећамо да је Влада Црне Горе на сједници од 27. децембра 2007. године утврдила листу од три кандидата за избор судије Европског суда за људска права, на којој се налазе: мр Весна Чејовић, Дарко Ћурић и др Небојша Вучинић.

Секретаријат Комитета министара очекује да ће, паралелно са процедуром у Комитету министара, Парламентарна скупштина Савјета Европе планирати ову тачку дневног реда за сљедећу сједницу Бироа Парламентарне скупштине, односно за прву наредну сједницу њеног Поткомитета за људска права.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?