Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министар правде Мираш Радовић и извршни директор Фондације за стипендирање Рома Александар Зековић потписаће Меморандум о разумијевању и сарадњи

Објављено: 25.03.2008. 23:35 Аутор: Насловна страна
Министар правде Мираш Радовић и извршни директор Фондације за стипендирање Рома Александар Зековић потписаће у сриједу, 26. марта 2008. године, Меморандум о разумијевању и сарадњи, у циљу свеукупног побољшања положаја Рома и Египћана у Црној Гори и јачања позиције Црне Горе у процесу стабилизације и придруживања Европској унији.

Моморандум обухвата сарадњу у промовисању законских и других правних рјешења о људским правима и основним слободама, реформи правосуђа, доступности и повјерењу у правосудне органе и о информисаности ромско-египћанске популације о правном систему државе. Меморандумом је предвиђена и едукација о току и суштини судског процеса, као и унапређење међусобе информисаности и комуникације у процесу израде различитих стратегија, студија, законских и других рјешења која се директно или посредно односе на ромско-египћанску популацију. У том процесу посебно ће се водити рачуна о ромским кадровским потенцијалима, као и образовању, стручном оспособљавању и запошљавању квалификованог ромског кадра.

Потписивању Меморандума присуствоваће Ромкиња и студент права Анита Зећири, која ће бити први стипендиста Министарства правде.

Меморандум ће бити потписан у кабинету министра правде, у 11,00 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?