Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар правде Мираш Радовић примио шефа Делегације Европске Комисије у Црној Гори Леополда Маурера

Објављено: 23.04.2008. 00:00 Аутор: Насловна страна
Министар правде Црне Горе Мираш Радовић, примио је данас шефа Делегације Европске комисије у Црној Гори Леополда Маурера.

Амбасадор Маурер је честитао на формирању Судског савјета и пожелио успјешан рад том тијелу. У разговору се осврнуо и на задатке Делегације Европске комисије у Црној Гори, уз констатацију да је праћење реформе правосуђа приоритет Делегације и најавио скори долазак правних експерата из Брисела, који су спремни да помогну Министарству правде у напорима на успостављању самосталног, независног и ефикасног правосудног система у Црној Гори.

Министар Радовић је информисао амбасадора Маурера о реформи црногорског правосуђа, изражавајући задовољство почетком рада Судског савјета и доношењем и припремом реформских закона у области организације и начина рада правосудних органа. Министар Радовић је захвалио господину Мауреру на досадашњој помоћи Европске комисије у напорима на успостављању независног и ефикасног правосуђа и истакао потребу за све тјешњом и интензивнијом сарадњом Министарства правде и делегације Европске комисије у Црној Гори.

На састанку је обострано оцијењено да брзина савлађивања реформских процеса у области правосуђа, утиче на динамику интеграција Црне Горе у Европску Унију.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?