Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: У Бијелом Пољу одржан округли сто о Нацрту законика о кривичном поступку

Објављено: 08.05.2008. 02:09 Аутор: Насловна страна
Тужилачка истрага нема алтернативу и Нацрт законика о кривичном поступку, који уноси ту новину, је добар текст и квалитетна основа за израду Предлога законика о кривичном поступку. То је оцијењено на јавној расправи одржаној данас у хотелу "Бијела рада" у Бијелом Пољу, у организацији Министарства правде Црне Горе, уз подршку Програма за развој УН-а (УНДП) и Европске организације за безбједност и сарадњу (ОСЦЕ).

Након округлих столова у Подгорици и Котору, организованих за централну регију и Приморје, данашња, иначе најпосјећенија дискусија од почетка јавне расправе о Нацрту ЗКП-а, окупила је заинтересоване субјекте са подручја Бијелог Поља, Берана, Андријевице, Пљеваља, Жабљака, Шавника, Мојковца, Колашина, Плава и Рожаја.

Расправу су отворили Мираш Радовић, министар правде у Влади Црне Горе и Сандра Хорина, менаџер програма за владавину права и људска права Мисије ОСЦЕ у Црној Гори. Нове кључне одредбе Нацрта законика о кривичном поступку представио је проф.др Драго Радуловић, професор Правног факултета у Подгорици И предсједавајући радне групе за израду Нацрта ЗКП-а, док је о финансијским импликацијама увођења новог законика говорио Милан Пребирачевић, експерт Мисије ОЕБС-а у Црној Гори.

Дајући свој допринос побољшању Нацрта законика о кривичном поступку, учесници округлог стола готово једногласно су подржали концепт тужилачке истраге, која представља главну новину предвиђену овим нацртом.

Јавна расправа о Нацрту законика о кривичном поступку почела је 26. марта и завршава се 10. маја 2008. године, након чега слиједи разматрање предлога и сугестија и израда Предлога законика о кривичном поступку.

Предлог ЗКП-а биће достављен Влади на утврђивање, заједно са Извјештајем са јавне расправе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?