Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министар правде Мираш Радовић потписаће Писмо о намјерама, у вези са хуманитарним активностима Међународног комитета Црвеног крста (МКЦК) и у корист лица лишених слободе

Објављено: 30.05.2008. 00:50 Аутор: Насловна страна
Министар правде Мираш Радовић потписаће у петак 30. маја 2008. године Писмо о намјерама, у вези са хуманитарним активностима Међународног комитета Црвеног крста (МКЦК) и у корист лица лишених слободе. Писмо о намјерама је настало као резултат потребе да Црна Гора и МКЦК формално регулишу режим посјета представника те хуманитарне организације лицима лишеним слободе. У том циљу, МКЦК је поднио Министарству правде Нацрт споразума између Црне Горе и те организације.

Цијенећи хуманитарни карактер активности МКЦК-а садржаних у Нацрту споразума и полазећи од досадашње позитивне сарадње са том организацијом, министар Радовић ће потписати Писмо о намјерама, којим ће та сарадња бити даље унапријеђена.

Потписивањем писма потврђује се спремност Министарства правде да кроз активну сарадњу са надлежним органима (Завод за извршење кривичних санкција и судски органи), омогући представницима МКЦК неометане посјете лицима лишеним слободе. Тим Писмом се управо даје сагласност да та лица, која су смјештена у Заводу за извршење кривичних санкција, МКЦК може посјећивати у складу са правним системом Црне Горе и уз уважавање мандата који има МКЦК.

Министар Радовић ће потписати Писмо о намјерама у свом кабинету, у 10,00 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?