Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Помоћник министра правде Бранка Лакочевић одржала други радни доручак са представницима међународних организација које пружају подршку реформи црногорског правосуђа

Објављено: 30.05.2008. 20:40 Аутор: Насловна страна
Помоћник министра правде Бранка Лакочевић одржала је данас други радни доручак са представницима међународних организација, које пружају подршку реформи црногорског правосуђа. Доручку су присуствовали представници Савјета Европе, УНДП-а, ОЕБС-а, ФОСИ РОМ-а, ИМГ-а, УНИЦЕФ-а и ГТЗ-а. Представници Европске комисије, ЕАР и УСДОЈ-ИЦИТАП, због раније уговорених обавеза су изостали, али су упознати са садржином састанка и радним материјалима.

Госпођа Лакочевић је презентирала реализоване активности из Стратегије реформе правосуђа и Акционог плана за њену имплементацију, закључно са мајем 2008. године. Представници међународних организација изнијели су своје планове и спремност за подршку одређеним активностима, као и задовољство што је први радни доручак, одржан у марту 2008. године, резултирао координацијом на терену и заједничким активностима на одредјеним пројектима.

Организацију радног доручка подржао је ОЕБС, а ускладу са ранијим договором изражена је спремност учесника да се и убудуће организују такви састанци, како би се сагледале реализоване и договориле наредне активности.

Сљедећи састанак биће одржан уз подршку ФОСИ-РоМ.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?