Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржана конститутивна сједница Комисије за имплементацију Акционог плана за спровођење Стратегије реформе правосуђа 2007-2012. године

Објављено: 04.06.2008. 02:27 Аутор: Насловна страна
Конститутивна сједница Комисије за имплементацију Акционог плана за спровођење Стратегије реформе правосуђа 2007-2012. године, одржана је данас у Министарству правде. Сједницом је предсједавао министар правде и предсједник Комисије Мираш Радовић.

Комисија је образована Одлуком Владе Црне Горе, на сједници од 27. марта 2008. године ("Службени лист Црне Горе" број 28/08). За чланове комисије именовани су: др Игор Лукшић министар финансија, Весна Меденица - предсједник Врховног суда, Ранка Чарапић Врховни државни тужилац, Зоран Живковић предсједник Вијећа за прекршаје, Дејан Вујановић предсједник Адвокатске коморе, Драган Вучевић предсједник Удружења судија и Шућко Баковић предсједник Удружења тужилаца Црне Горе. Секретар Комисије је Никола Шарановић шеф кабинета министра правде.

Задатак Комисије је да организује и синхронизује активности органа државне управе, државних органа и других надлежних институција у имплементацији Акционог плана, те да прати приоритете, динамику и рокове реализације и оцјењује резултате у имплементацији Акционог плана, као и да доставља Влади Црне Горе извјештај са прегледом стања, оцјеном и предлогом мјера, најмање два пута годишње.

На данашњој сједници усвојен је Пословник о раду, којим се уређују питања организације, начина рада и одлучивања Комисије за имплементацију Акционог плана за спровођење Стратегије реформе правосуђа. Закључено је да се формира оперативни тим који ће, након прикупљених извјештаја од државних органа који реализују мјере из Акционог плана, припремити Нацрт извјештаја. Комисија ће разматрати Нацрт извјештаја и предложити Влади његово усвајање. Први Извјештај биће сачињен почетком јула ове године.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?