Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Комисија за имплементацију Акционог плана за спровођење Стратегије реформе правосуђа 2007-2012. године усвојила Предлог извјештаја о реализацији мјера из Акционог плана за први полугодишњи период - децембар 2007 јул 2008.

Објављено: 29.07.2008. 03:00 Аутор: Насловна страна
Данас је у Подгорици одржана сједница Комисије за имплементацију Акционог плана за спровођење Стратегије реформе правосуђа 2007-2012. године, којом је предсјадавао предсједник Комисије и министар правде Мираш Радовић. Сједници су присуствовали чланови Комисије: Весна Меденица предсједник Врховног суда, Ранка Чарапић Врховни државни тужилац, Зоран Живковић предсједник Вијећа за прекршаје, Дејан Вујановић предсједник Адвокатске коморе, Драган Вучевић предсједник Удружења судија и Никола Шарановић шеф Кабинета министра правде и секретар Комисије.

На сједници је усвојен Предлог извјештаја о реализацији мјера из Акционог плана за први полугодишњи период (децембар 2007- јул 2008. године), који је израдио Стручни тим Комисије, на основу појединачних извјештаја институција које реализацују мјере предвиђене Акционим планом. Предлогом извјештаја су обухваћена сва поглавља из Акционог плана: "Јачање независности и самосталности правосуђа", "Јачање ефикасности правосуђа", "Јачање доступности правосудних органа", "Јачање јавног повјерења у правосуђе", "Едукација у правосудним органима", "Јачање међународне и регионалне правосудне сарадње", "Алтернативно рјешавање спорова", "Борба против криминала, посебно корупције, тероризма и организованог криминала", "Затворски систем","Судска пракса" и "Правосудни информациони систем ПРИС".

Акциони план за спровођење Стратегије реформе правосуђа 2007-2012. године Влада Црне Горе је усвојила на сједници 27. децембра 2007. године. На сједници од 27. марта, Влада је донијела Одлуку о образовању Комисије за имплементацију Акционог плана, чији је задатак да организује и синхронизује активности органа државне управе, државних органа и других надлежних институција у имплементацији Акционог плана, те да прати приоритете, динамику и рокове реализације и оцјењује постигнуте резултате, као и да Влади Црне Горе доставља Извјештај са прегледом стања, оцјеном и предлогом мјера, најмање два пута годишње.

Предлог извјештаја за први полугодишњи период биће достављен Влади Црне Горе на усвајање, након чега ће бити представљен широј стручној и лаичкој јавности.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?