Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар правде Мираш Радовић разговарао са предсједавајућом Одбора за правосуђе Парламента Краљевине Норвешке Анне Марит Бјорнфлатен

Објављено: 19.09.2008. 00:30 Аутор: Насловна страна
Министар правде Црне Горе Мираш Радовић примио је данас делегацију Одбора за правосуђе Парламента Краљевине Норвешке, коју је предводила предсједавајућа тог тијела Анне Марит Бјорнфлатен.

Информишући норвешку делегацију о току реформе правосуђа у Црној Гори, министар Радовић је оцијенио да Норвешка предњачи у подршци и помоћи том процесу. Он је нагласио да је реформа црногорског правосудног система започела још 2000. године, много прије стратешких документа Стратегије реформе правосуђа и Акционог плана за њено спровођење - који су усвојени 2007. године, и којима се каналише процес реформе на бољи начин, кроз јасно предвиђене мјере за остваривање стратешких циљева и прецизну динамику њихове реализације.

Наводећи десет циљева које предвиђа Стратегија реформе правосуђа 2007-2012. године, министар Радовић је нагласио да је норвешка помоћ била кључна у формулисању поглавља: Јачање независности правосуђа, Јачање доступности правосуђа и Борба против корупције и организованог криминала. Посебно је била важна подршка при стварању нормативних претпоставки и успостављању Судског савјета, као и јачању капацитета правосуђа у борби против корупције и организованог криминала, кроз едукацију кадрова у сарадњи са УНДП-ом.

Госпођа Бјорнфлатен је захвалила министру Радовићу и његовим сарадницима на импресивној презентацији реформских процеса и њихових досадашњих резултата и изразила спремност Норвешке да и убудуће помаже и подржава реформу правосуђа у Црној Гори. Она је наговијестила и подршку норвешке владе у успостављању система бесплатне правне помоћи и јачању капацитета Министарства правде у вршењу послова међународне правне сарадње и међународне правне помоћи.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?