Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар правде Мираш Радовић разговарао са потпредсједницом Међународне финансијске корпорације ИФЦ Рацхел Кyте

Објављено: 21.10.2008. 01:45 Аутор: Насловна страна
Министар правде Мираш Радовић примио је данас делегацију Међународне финансијске корпорације (ИФЦ), на челу са потпредсједницом те организације Рацхел Кyте. ИФЦ је дио Свјетске банке и један од кључних партнера Министарства правде Црне Горе у успостављању Центра за посредовање.

Представници ИФЦ су изразили задовољство охрабрујућим почетним показатељима рада Центра за посредовање, као и афирмацијом института медијације у Црној Гори, као алтернативног начина у рјешавању привредних и породичних спорова и спорова у области одређивања правичне накнаде за експроприсање непокретности.

Најављена је даља едукација потенцијалних посредника, чиме ће се повећати њихов број, као и обука судија, адвоката и других учесника у судском процесу, који ће препознавати судске спорове подобне за алтернативне начине рјешавања.

Представници ИФЦ су изразили посебно задовољство због чињенице да медијацију подржава Министарство правде, и најавили нову подршку њеном развоју, посебно кроз подршку јавној кампању која ће афирмисати институт посредовања, у циљу растерећења судова, лакшег приступа правди и бржег и оптималнијег рјешавања судских спорова.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?