Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министри Мираш Радовић и Јусуф Каламперовић учествују на Конференцији министара правде и унутрашњих послова земаља чланица Процеса Сарадње у Југоисточној Европи (СЕЕЦП) у Кишињову

Објављено: 30.10.2008. 18:45 Аутор: Насловна страна
Министар правде Мираш Радовић и министар унутрашњих послова и јавне управе Јусуф Каламперовић предводиће делегацију Црне Горе на Конференцији министара правде и унутрашњих послова земаља чланица Процеса Сарадње у Југоисточној Европи (СЕЕЦП), која се 30. и 31. октобра одржава у главном граду Молдавије Кишињову.

Теме Конференције су "Међународна сарадња у борби против прекограничног сајбер криминала" и "Законске и судске гаранције против незаконите обраде личних података".

Учесници Конференције разматраће Меморандум о разумијевању и Заједничку декларацију, којима се предвиђају механизми борбе против сајбер криминала у региону, као и мјере за спрјечавање незаконите обраде личних података.

Министар Радовић ће имати излагање на тему међународне сарадње у борби против сајбер криминала, док ће министар Каламперовић говорити о законским и судским гаранцијама против незаконите обраде личних података.

На Конференцији ће, осим министар правде и унутрашњих послова Региона, учествовати и њихове колеге из Француске и Чешке, као и представници Савјета Европе, ИНТЕРПОЛ-а, ЕУРОПОЛ-а, ЕУРОЈУСТ-а, итд.

Министри Радовић и Каламперовић имаће и низ билатералних сусрета, а на маргинама Конференције биће настављени разговори у циљу потписивања Споразума између Владе Црне Горе и Владе Републике Молдавије, о борби против организованог криминала, који је предложила молдавска страна.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?