Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министарство правде и УНДП одржаће презентацију заједничког пројекта "Реформа система пружања правне помоћи стварање ефектног и одрживог пружања правне помоћи"

Објављено: 28.01.2009. 20:20 Аутор: Насловна страна
Министарство правде и УНДП одржаће у четвртак, 29. јануара 2009. презентацију заједничког пројекта Реформа система пружања правне помоћи стварање ефектног и одрживог пружања правне помоћи, који представља прекретницу на путу придруживања Црне Горе Европској унији и дио је унапријеђеног дијалога са ЕУ.

Пројекат Реформа система пружања правне помоћи стварање ефектног и одрживог пружања правне помоћи дио је Акционог плана за спровођење Стратегије реформе правосуђа 2007-2012. Кроз тај пројекат биће унапријеђен приступ правди, с обзиром да ће омогућити сиромашнијим грађанима да на што једноставнији начин затраже своја права на суду. Компоненте пројекта су: израда Нацрта закона о правној помоћи; организовање јавних расправа о Нацрту закона; усвајање Закона у Скупштини Црне Горе; изграђивање инфраструктуре за спровођење Закона; тренинзи за особље које ће пружати правну помоћ у складу са законом и кампање за подизање свијести и информисање јавности.

Уводна излагања на презентацији имаће: министар правде Мираш Радовић, помоћник министра правде Бранка Лакочевић, први секретар Амбасаде Краљевине Норвешке Сири Андерсен, други секретар Амбасаде Краљевине Холандије Марк А. Рутгерс ван дер Лоеф и шеф Сектора УНДП за развој друштва Миодраг Драгишић. На презентацији ће учествовати представници донаторске заједнице, високи званичници и стручњаци из Владе, правосуђа, општина, невладиних организација и релевантних међународних организација, како би дали допринос у разматрању проблема и политичких аспеката који се односе на увођење правне помоћи у Црној Гори.

Презентација ће бити одржана у Хотелу Подгорица, са почетком у 10,00 сати. Отварање скупа и уводна излагања могу пратити представници медија.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?