Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Друга рунда преговора делегација Црне Горе и Републике Србије о потписивању три међудржавна уговора о правној помоћи

Објављено: 12.02.2009. 00:35 Аутор: Насловна страна
Делегације Црне Горе и Републике Србије започеће сјутра у Београду другу рунду преговора о закључењу три међудржавна уговора из области међународне правне помоћи.

Експертски тимови, на челу са помоћником министра правде Црне Горе Бранком Лакочевић и секретаром Министарства правде Републике Србије Југославом Стоиљковићем, водиће преговоре о закључивању Уговора о правној помоћи у грађанским и кривичним стварима, Уговора о међусобном извршавању судских одлука у кривичним стварима и Уговора о изручењу.


Први састанак одржан је 09. и 10. децембра 2008. године у Подгорици. Том приликом закључено је да се рад на Уговору о правној помоћи у грађанским и кривичним стварима и Уговору о изручењу одвијао планираним током и дао очекиване резултате, који ће омогућити наставак преговора у Београду. Такође је констатовано да Уговор о међусобном извршавању судских одлука у кривичним стварима треба да садржи квалитетна рјешења за проблеме који настају у тој области, због чега ће бити детаљно размотрен у другој рунди преговора.

Друга рунда преговора одржаће се у палати Србија и трајаће два дана.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?