Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар правде Мираш Радовић примио амбасадора Републике Италије у Црној Гори Серђа Барбантија и разговарао са шефицом канцеларије УНИЦЕФ-а

Објављено: 03.03.2009. 01:32 Аутор: Насловна страна
Блискост двије државе и историјска традиција обавезују Италију да пружа пуну подршку Црној Гори у свим њеним реформским активностима у транзиционом периоду, па и у реформи правосуђа, изјавио је новоименовани амбасадор Републике Италије у Црној Гори Серђо Барбанти током данашњег сусрета са министром правде Мирашом Радовићем.
Честитајући Барбантију нову дужност, министар Радовић је захвалио италијанској страни на досадашњој подршци при усаглашавању црногорског законодавства и праксе са европским правним системом, изразивши увјерење да ће билатерална сарадња са сусједном и пријатељском Италијом, на путу Црне Горе у ЕУ, бити даље развијана на обострану корист.

Обострано је изражено задовољство досадашњим односима и позитивно оцијењена сарадња у области пружања правне помоћи и исказана потреба за унапређење оквира за тијесну, интензивну и непосреднију сарадњу правосуђа Црне Горе и Италије, на свим пољима њиховог дјеловања.


Министар Радовић сусрео се данас и са шефицом канцеларије УНИЦЕФ-а у Подгорици Ноалом Скинер, са којом је разговарано о Пројекту реформе система малољетничког правосуђа, а поводом завршне фазе израде Анализе постојећег нормативног оквира у областима кривичне и прекршајне одговорности малољетника, извршења кривичних санкција према малољетницима и концентрације надлежности, коју ће УНИЦЕФ ускоро представити Министарству правде.
Госпођа Скинер је нагласила да је реформа система малољетничког правосуђа јако захтјеван и свеобухватан пројекат и тражи пуну сарадњу и посвећеност многобројних партенера, у чему кључну улогу има Министарство правде, како у погледу доношења новог законодавства из области малољетничког правосуђа, тако и руковођења процесом цјелокупне реформе.
Министар Радовић је изразио задовољство досадашњом сарадњом са УНИЦЕФ-ом на актуелној реформи система малољетничког правосуђа, као и на претходним пројектима.
Сусрет министра Радовића и госпође Скиннер био је прилика за разговор о побољшању имплементације постојећих законских и подзаконских аката из области малољетничког правосуђа, као и о будућим пројектима и могућностима сарадње између Министарства правде и УНИЦЕФ-а, која се до сада показала веома успјешном.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?