Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Национална конференција Међународна правна помоћ у кривичним стварима

Објављено: 14.04.2009. 19:09 Аутор: Насловна страна
Министарство правде Црне Горе, у сарадњи са ОСЦЕ и УНДП, организује у сриједу, 15. априла, Националну конференцију Међународна правна помоћ у кривичним стварима. Циљ Конференције је да представи и промовише Приручник за међународну правну помоћ у кривичним стварима и Програм УН за писање замолница за узајамну правну помоћ. Тај програм је инструмент који је осмислила Канцеларија УН за борбу против наркотика и криминала (УНОДЦ), а за употребу је намијењен професионалцима из области кривичног правосуђа.

Уводна излагања имаће помоћник министра правде у Влади Црне Горе Бранка Лакочевић,
директорка Сектора за владавину права и људска права, Мисија ОСЦЕ у Црној Гори Сандра Хорина и замјеник сталног представника УНДП у Црној Гори Франсиско Рокет.

Приручник за међународну правну помоћ у кривичним стварима представиће самостална савјетница у Министарству правде Црне Горе Снежана Мараш, а Програм УН за писање замолница за узајамну правну помоћ експерт за правна питања УНОДЦ-а у Бечу Кристијан Хименез.

Конференција ће бити одржана у Хотелу Подгорица, са почетком у 10.00 сати. Уводна излагања биће отворена за медије.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?