Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министар правде Мираш Радовић на Конференцији министара правде земаља чланица Савјета Европе Прекинути ћутање уједињени против насиља у породици у Тромзу

Објављено: 16.06.2009. 20:40 Аутор: Насловна страна
Министар правде Мираш Радовић предводиће делегацију Црне Горе на Конференцији министара правде земаља чланица Савјета Европе Прекинути ћутање уједињени против насиља у породици, која ће се у сриједу, 17. јуна и четвртак, 18. јуна, одржати у норвешком граду Тромзу.

Министар Радовић потписаће сет конвенција Савјета Европе: Конвенцију СЕ о приступу званичним документима, Европску конвенцију о уживању дјечијих права, Конвенцију СЕ о заштити дјеце од сексуалног искоришћавања и злостављања и Ревидирану Европску конвенцију о усвајању дјеце.

Министар Радовић и делегација Црне Горе исказаће спремност за потпуну мултилатералну сарадњу на регионалном и европском нивоу у усклађивању националних легислатива са правним инструментима Савјета Европе, који регулишу област промоције и заштите права дјетета. Посебно ће указати на потребу тијесне и интензивне сарадње правосудних органа на пољу које обухвата тема ове конференције, а нарочто у борби против свих облика сексуалног искоришћавања и злостављања дјеце, чије сузбијање представља посебан међународни интерес.

Министар Радовић сусрешће се на маргинама конференције са норвешким колегом Кнутом Сторбергетом, са којим ће разговарати о даљој подршци Владе Краљевине Норвешке процесу реформе црногорског правосуђа. Он ће се сусрести и са министрима правде земаља Региона, са којима ће разговарати о даљој имплементацији закључених билатералних докумената, којима је унапријеђена сарадња у питањима од заједничког интереса.

Учешћем на Конференцији у Тромзу и потписивањем наведених докумената, црногорска делегација потврдиће одлучност наше земље да конструктивно и суштински допринесе промоцији и заштити права дјетета у Црној Гори, Региону и шире.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?