Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Потписивање уговора о финансирању наставка пројекта Јачање капацитета црногорског правосуђа за борбу против корупције и организованог криминала

Објављено: 13.08.2009. 19:12 Аутор: Насловна страна
Министарство правде Црне Горе потписаће у петак, 14. августа 2009. године, Уговор са Канцеларијом УНДП у Подгорици и Владом Краљевине Норвешке о финансирању наставка пројекта Јачање капацитета црногорског правосуђа за борбу против корупције и организованог криминала.

Јачање капацитета црногорског правосуђа за борбу против корупције и организованог криминала, у оквиру Програма обуке носилаца правосудне функције о борби против корупције, заједнички је пројекат Министарства правде Црне Горе, УНДП и Владе Краљевине Норвешке, и спроводи се од почетка 2008. године. У склопу пројекта је, између осталог, дата подршка изради новог Законика о кривичном поступку и Кривичног законика, едукацији судија и тужилаца из области организованог криминала и корупције, изради базе података за потребе правосуђа, као и набавци опреме за рад специјализованих одјељења за борбу против организованог криминала и корупције у суду и тужилаштву.

Пројекат се наставља кроз подршку спровођењу Програма за обуку судија и тужилаца за борбу против корупције у Центру за едукацију носилаца правосудне функције. Овај Програм садржи анализу постојеће ситуације у области едукације носилаца правосудне обуке, оцјену потреба за обуком и сугестије за њихово побољшање и унапређење, као и конкретан наставни план. Реализација пројекта ће почети у октобру ове године, а финансијска средства су обезбиједили Влада Краљевине Норвешке и УНДП.

Уочи потписивања Уговора, учесницима и представницима медија обратиће се министар правде Црне Горе Мираш Радовић, амбасадор Краљевине Норвешке Хакон Бланкенборг и замјеник сталног представника УНДП у Црној Гори Франсиско Рокет.

Церемонија потписивања Уговора одржаће се у малој сали хотела Подгорица, у 10.00 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?