Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реаговање Министарства правде

Објављено: 11.09.2009. 23:28 Аутор: Насловна страна
Министарство правде Црне Горе најоштрије осуђује јучерашњи напад на предсједника Основног суда у Плаву Хилмију Суљковића и захтијева од надлежних органа хитно расвјетљавање и процесуирање тог гогађаја.

У нашем правном систему јасно смо прокламовали начело судијске независности и самосталности које је присутно у правним системима демократских друштава, по којем нико не смије, на било који начин, утицати на судију у вршењу судијске функције. Пријетње и употреба силе према судијама су најекстремнији примјери кршења тог начела и обавеза је државних органа да се коришћењем адекватних законских средстава одлучно супротставе учиниоцима таквих дјела.

На желећи да, на било који начин, прејудицира исход или утиче на ток кривичног поступка против лица осумњичених да су над предсједником суда Суљковићем извршили насиље у вези са вршењем његове службе, и остајући у границама своје надлежности, Министарство правде упозорава да сваки напад на носиоце правосудне функције којима је повјерено да штите права и слободе других, представља атак на цијело правосуђе и правни поредак у Црној Гори.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?