Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министра правде Мираш Радовић разговарао са новоименованим амбасадором Републике Аустрије у Црној Гори Мартином Памером

Објављено: 27.11.2009. 01:21 Аутор: Насловна страна
Сарадња Црне Горе и Републике Аустрије у реформи црногорског правосуђа дала је добре и корисне резултате и биће настављена у даљем току овог веома захтјевног процеса, закључено је на састанку министра правде Мираша Радовића са новоименованим амбасадором Републике Аустрије у Црној Гори Мартином Памером, одржаном данас у Министарству правде.

Упознајући амбасадора Памера са најважнијим активностима и досадашњим резултатима на јачању нормативног и институционалног оквира правосудног система, министар Радовић је изразио захвалност претходном амбасадору Флоријану Раунигу на подршци црногорским државним органима у спровођењу активности, зацртаних стратешким документима за реформу правосуђа. Министар је посебно навео твининг пројекат Подршка реформи правосуђа у Црној Гори, у којем, под покровитељством Европске комисије, учествују експерти Центра за легалну компетенцију из Беча као партнерска страна. Он је истовремено изразио увјерење да ће, за мандата амбасадора Памера, сарадња двије земље на том плану бити унапријеђена на обострано задовољство, а на корист црногорског правосуђа.

Најављујући даљу подршку Републике Аустрије и унапређење билатералне сарадње Аустрије и Црне Горе, амбасадор Памер је истакао да је очигледан напредак наше земље у усаглашавању националног законодавства и институционалног система са европским стандардима.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?