50. сједница Владе Црне Горе - 9.12.2021.

Овај чланак садржи листу докумената

Влада Црне Горе је, на 50. сједници одржаној 9. децембра 2021. године којом је предсједавао премијер проф. др Здравко Кривокапић усвојила Акциони план за адресирање кључних препорука из Извјештаја Европске комисије о Црној Гори 2021.

У оквиру процеса европских интеграција Влада је донијела и мапе пута испуњења завршних мјерила за привремено затварање преговора у преговарачким поглављима 3 – Право оснивања предузећа и слобода пружања услуга,  7 - Право интелектуалне својине, 14 - Саобраћајна политика, 15 – Енергетика, 21 - Транс-европске мреже, 27 - Животна средина и климатске промјене и 33 - Финансијске и буџетске одредбе. Ријеч је о документима које су сачиниле радне групе за наведена поглавља, који на адекватан начин адресирају преостале обавезе из преговарачког процеса. Поглавља су представљена по свим областима које их чине, са преосталим кључним изазовима, препорукама из Извјештаја Европске комисије о Црној Гори за 2021. годину, као и хоризонталним везама са другим поглављима и кластерима у односу на ревидирану методологију преговора.

Влада је донијела Акциони план за имплементацију Стратегије реформе правосуђа 2019-2022. (за период 2021-2022.). Планом се утврђују активности, индикатори резултата и утицаја, рокови, надлежни органи и извори финансирања потребни за спровођење стратешких смјерница дефинисаних Стратегијом. Предвиђено је 117 активности за реализацију стратешких и оперативних циљева. Приликом израде Акционог плана узете су у обзир најновије препоруке релевантних међународних извјештаја, па су планиране активности усклађене са тим препорукама у циљу унапређења реформских резултата у најпроблематичнијим областима. Такође, активности из претходног периода које нијесу биле реализовале, као и дјелимично реализоване активности, инкорпориране су у нови Акциони план, са одговарајућим индикаторима резултата и новим роковима за њихову реализацију.

За спровођење Акционог плана потребно је обезбиједити 4.361.414,99 еура (од чега 1.386.913 еура из буџета судства, Државног тужилаштва и Министарства правде, људских и мањинских права, а 2.974.501,99 еура од донаторских средстава).

Влада је утврдила Предлог закона о електронском документу. Одредбама новог Закона дефинисано је да се интегритет и аутентичност електронског документа, осим електронским потписом, може потврдити и електронским печатом. Такође, прописан је и поступак претварања документа који није у електронској форми у дигитализовани документ, који као такав може послужити у процесима који се воде код правних и физичких лица и надлежних органа, у смислу овог закона и једнак је електронском документу. Предлог закона дефинише дигитализовани документ и начин дигитализације и овјере дигитализованог документа, као и комуникацију између надлежних органа и странака. На сједници је наглашено да се новим Законом доприноси додатном унапређењу правног оквира, како би се повећањем повјерења у електронски документ створили услови за његову ширу примјену у правном промету, управним, судским и другим поступцима, што ће резултирати развојем нових електронских сервиса високог нивоа софистицираности.

Усвојена је Информација о дјеловању Управе за инспекцијске послове током љетње туристичке сезоне. У Информацији се наводи да је Управа, обављајући свој примарни задатак увођења привреде у легалне токове, у току љетње туристичке сезове извршила 9.304 инспекцијске контроле, од чега је константовано 3.098 (30%) неправилности, изречено 1.381.100,00 еура новчаних казни и донешено 168 рјешења о забрани обављања дјелатности.

Влада је утврдила Амандман на Предлог закона о репрограму пореског потраживања. У циљу обезбјеђивања неселективности, односно једнаке доступности остваривања права на репрограм свим пореским обвезницима, предложеним амандманом се прописује рок до којег порески дужник мора поднијети све заостале пореске пријаве да би могао користити право на репрограм из овог Закона.

Утврђени су и амандмани на Предлог закона о заштити пословне тајне. Амандманом су додате нове тачке којима се предвиђа да ће надлежни суд одбити захтјев за одређивање мјера из члана 7, односно одбити тужбени захтјев из члана 11 овог закона, поред осталог, ако је наводно прибављање, коришћење или откривање пословне тајне учињено ради остваривања права на приступ информацијама у складу са Законом којим се уређује право на слободан приступ информацијама у посједу органа власти и остваривања права на слободу изражавања и информисања у складу са законом којим се уређује медијско изражавање и информисање, укључујући поштовање слободе и плурализма медија. Осим тога, предвиђене су и одређене правно-техничке корекције законског текста.

Влада је утврдила Предлог закона о потврђивању Конвенције Међународне огранизације рада о укидању насиља и узнемиравања број 190. У дискусији је наглашено да су основни разлози усвајања Конвенције стварање правног основа и потребе за усаглашавањем националног законодавства са прописима МОР-а, испуњавање услова у погледу иступања на међународном тржишту рада и очекивање да ће се обезбиједити ефикаснија заштита на раду и по основу рада запослених. Конвенцијом се уједначавају стандарди који се односе на подручје заштите запослених од насиља и узнемиравања, чиме се допуњује и унапређује стање у овој области и омогућавају достојанствени услови за рад, чему Црна Гора и тежи.

Донијета је Уредба о витаминима, минералима и другим супстанцама које се могу додавати храни.

Влада је донијела Уредбу о техничким и другим условима за коришћење информационо комуникационе мреже и начину управљања том мрежом. Циљ доношења Уредбе је развој услуга електронске управе, као и ефикасније поступање органа и других субјеката, што ће резултирати и већом услужношћу према грађанима и привреди. Овим прописом доприноси се додатном унапређењу правног оквира у овој области, како би се информационо-комуникациона мрежа органа користила савјесно и одговорно, искључиво у службене, односно пословне сврхе. Јасно су прописани послови мрежног администратор преко кога Министарство јавне управе, дигиталног друштва и медија управља информационо-комуникционом мрежом, као и начин заштите од малициозних програма.

Донијета је Одлука о изради Државне студије локације “Дио сектора 66 - Модул II, III и VI” - Велика плажа, Општина Улцињ. Основни циљ који треба да се постигне овим документом је обезбјеђивање планских предуслова за развој туризма високе категорије на овом подручју, кроз свеобухватно и рационално сагледавање значаја локације и утврђивање оптималног опсега изградње, а на основу планских опредјелјенја, смјерница и критеријума садржаних у планској документацији вишег реда. Донијета је Одлука о одређивању руководиоца израде Државне студије локације “Дио сектора 66 - Модул II, III и VI” - Велика плажа, Општина Улцињ и висини накнаде за руководиоца и стручни тим за израду Државне студије локације.

Влада је донијела одлуке о престанку важења Одлуке о изради Детаљног урбанистичког плана „Пињеш - Борова шума”, општина Улцињ, као и Одлуке о изради Детаљног урбанистичког плана „Хотели и виле високе категорије”, Пињеш, општина Улцињ.

Усвојена је Информација о побољшању авио доступности са одлукама о измјенама и допунама одлука које је донио Одбор директора Аеродроми Црне Горе АД Подгорица.

Влада је усвојила Информацију о методологији обрачунавања туристичког промета и изради новог информационог система и мобилне апликације за праћење параметара у туризму. У циљу превазилажења постојећих недостатака који се односе на обухват туристичког промета и његово праћење у сваком тренутку, као и обједињавања и брже доступности података, Министарство економског развоја одлучило је да кроз јавну набавку дизајнира информациони систем уз пратећу мобилну апликацију. Апликација ће представљати интегрисани информациони систем који ће повезати све неопходне институције и организације чији подаци ће допринијети квалитетном и тачном обрачуну туристичког промета, омогућити дневни увид у стање и представљати јединствену базу са подацима о смјештајним објектима и пружаоцима услуга смјештаја, броју и структури гостију, дестинацијама из којих долазе туристи, пријави и одјави туриста у сврху боље наплате боравишне таксе итд, а генерисаће разне врсте извјештаја, све са циљем остваривања већих прихода у сектору туризма. За ову сврху опредијељења су средства у износу од 400.000 еура.

Усвојена је Информација о формирању система управљања процесом дигиталне трансформације у складу са препоруком ЕУ. Формирање овог система, који, прије свега, подразумијева успостављање националног координационог тијела на друштвеном нивоу, у циљу унапређења процеса дигиталне трансформације Црне Горе, биће реализовано кроз активности које су дефинисане у Стратегији дигиталне трансформације Црне Горе 2022-2026. Иницијативу за формирање овог тијела које би руководило и управљало процесом у Црној Гори у претходном периоду је покренуо и пословни сектор, те је, у складу са овом идејом, примјерима добрих пракси у земљама у региону и препорукама ЕУ, ресорно Министарство стратешки приступило њеној реализацији.

Влада је усвојила Информацију о имплементацији интерног Цертификационог тијела за потребе органа државне управе. Програмом рада Владе за 2021. годину, Министарство јавне управе, дигиталног друштва и медија је као један од приоритета у свом раду предвидјело је дигитализацију црногорског друштва, доступност јавне управе грађанима и привреди, кроз вршење електронских/квалификованих електроснких услуга повјерења органима државне управе, како би се као крајњим корисницима грађанима пружиле услуге употребом дигиталних технологија, кроз увођење нових електронских сервиса и даљи развој електронског пословања. У сврху упостављења наведеног система министарство је спровело јавне набавке за Имплементацију новог интерног Цертификационог тијела, укључујући и набавку опреме на којој ће бити инсталирани софтверски алати за управљање. На основу спроведене тендерске процедуре, закључен је Уговор о јавној набавци укупне вриједности 399.879.75 еура и извршена је испорука, имплементација и интеграција опреме, чиме је завршена I фаза пројекта. Друга фаза пројекта, чији се наставак очекује у будућем периоду се односи на набавку и инсталацију софтверског ријешења за Цертификационо тијело, као и израду комплетне документације о строгим процедурама које дефинишу ове системе уз употребу стандарда, те учешће експерата које ће ангажовати Министарство, до тестирања и пуштања у продукцију ријешења као цијелине.

Усвојена је Информација о реализацији набавке опреме за Disaster Recovery локацију главни дата центар дио за мрежу и безбедност, као и Информација о спроведеној процедури јавне набавке Microsoft лиценци и давању овлашћења за потписивање Enterprise Agreement-а за 2021. годину.

Влада је усвоила Информацију о анализи локације „Ланџа“ предвиђене за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода у општини Даниловград. У Информацији се наводи да је Комисија за сагледавање аспеката локације „Ланџа“ констатовала да предметна локација није адекватна за овај тип објекта. Комисија сматра да се посебно мора водити рачуна о Парку природе Зета, јер спорно постројење за пречишћавање отпадних вода покрива незнатан дио отпадних вода Бјелопавлићке равнице. Предлог Комисије је да се постројење гради на другој локацији, као што је на примјер локација у оквиру Завода за извршење кривичних санкција. Главна предност ове локације је и у томе што би покрила 100 % отпадних вода Бјелопавлићке равнице, укључујући и фарме који су велики загађивачи околине и самог Парка природе „Ријека Зета“. У том контексту, Влада се сагласила са закључцима Комисије и задужила Министарство екологије, просторног планирања и урбанизма да сходно усвојеној Информацији обезбиједи неопходне услове са аспекта просторно планске документације.

Усвојен је Извјештај о реализацији Акционог плана Стратегије развоја саобраћаја 2019-2035, за период 2019-2020 и донијет Акциони план за период 2021-2022.

Влада је дала сагласност за запошљавање 55 лица путем јавног оглашавања, у својству приправника, која су завршила ЈУ Виша стручна школа Полицијска академија у Даниловграду, чије запошљавање није могло бити предвиђено Кадровским планом из оправданих разлога.

Дата је и сагласност за суфинансирање спортских клубова из И категорије спортова који се налазе на програму Олимпијских игара. Тим поводом, задужена је Управа за спорт и младе да на основу достављених програма спортских клубова који се односе на обављање спортских дјелатности и реализацију спортских активности, а у оквиру опредијељених средстава у износу од 200.000 еура, утврди појединачне износе и закључи уговоре за суфинансирање са спортским клубовима.

Влада је усвојила Информацију о реализацији тендера по основу Јавног огласа за надметање у отвореном поступку за реализацију пројекта жичаре Котор – Ловћен, прихватила Предлог уговора о концесији и донијела Одлуку о давању концесије за реализацију пројекта жичареУ дискусији је наглашено да су успјешно окончани преговори са Конзорцијумом Нови Volvox д.о.о. и LEITNER AG / SpA у вези са изградњом жичаре која ће повезивати Котор са локалитетом Кук на Ловћену, чиме ће се обогатити туристичка понуда Црне Горе, а створити услови за јединствен доживљај Бококоторског залива. Укупна инвестиција потребна за реализацију овог пројекта процијењена је на износ од 20 милиона еура.

Усвојена је Информација о унапређењу регионалног пута Р-13 Биоче-Матешево-Колашин, дионица петља Матешево-насеље Матешево. Поред осталог, у Информацији се истиче да, иако постојећим регионалним путем Р-13 саобраћај који се укључује или искључује на ауто-пут преко петље Матешево може да се одвија, овај путни правац има ограничене елементе пута (радијус кривина, ширина коловоза, ширина мостова и сл.) који не може на безбједан и функционалан начин прихватити очекивани обим саобраћаја. У претходном периоду о овом питању је у више наврата информисана Влада, да би 17. септембра 2020. године донијела закључак којим се задужују Управа за саобраћај и „Монте-пут“ д.о.о. да изврше реконструкцију, међутим, због недостајућих финансијских средстава у буџету за 2020. годину, закључак није реализован. С тим у вези закључено је да у што краћем року „Монте-пут“ д.о.о. распише јавни позив за реконструкцију регионалног пута Р-13 у дијелу петља Матешево-насеље Матешево, а да се финансијска средства неопходна за завршетак реконструкције обезбиједе у Капиталном буџету за 2022. годину

50. sjednica Vlade Crne Gore (09.12.2021.)


50. сједница Владе Црне Горе

I МАТЕРИЈАЛИ КОЈИ СУ ВЛАДИ ДОСТАВЉЕНИ РАДИ РАСПРАВЕ
1.Предлог акционог плана за адресирање кључних препорука из Извјештаја Европске комисије о Црној Гори 2021. Материјал Закључци
2.Предлог мапе пута испуњења завршних мјерила за привремено затварање преговора у преговарачком поглављу 3 - Право оснивања предузећа и слобода пружања услуга Материјал Закључци
3.Предлог мапе пута испуњења завршних мјерила за привремено затварање преговора у преговарачком поглављу 7 - Право интелектуалне својине Материјал Закључци
4.Предлог мапе пута испуњења завршних мјерила за привремено затварање преговора у преговарачком поглављу 14 - Саобраћајна политика Материјал Закључци
5.Предлог мапе пута испуњења завршних мјерила за привремено затварање преговора у преговарачком поглављу 15 – Енергетика Материјал Закључци
6.Предлог мапе пута испуњења завршних мјерила за привремено затварање преговора у преговарачком поглављу 21 - Транс-европске мреже Материјал Закључци
7.Предлог мапе пута испуњења завршних мјерила за привремено затварање преговора у преговарачком поглављу 27 - Животна средина и климатске промјене Материјал Закључци
8.Предлог мапе пута испуњења завршног мјерила за привремено затварање преговора у преговарачком поглављу 33 - Финансијске и буџетске одредбе Материјал Закључци
9.Предлог закона о електронском документу са Извјештајем са јавне расправе Материјал Закључци
10.Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о инспекцијском надзору Материјал Закључци
11.Информација о дјеловању Управе за инспекцијске послове током љетње туристичке сезоне Материјал Закључци
12.Предлог амандмана на Предлог закона о репрограму пореског потраживања Материјал Закључци
13.Предлог амандмана на Предлог закона о заштити пословне тајне Материјал Закључци
14.Предлог закона о потврђивању Конвенције Међународне огранизације рада о укидању насиља и узнемиравања број 190 Материјал Закључци
15.Предлог уредбе о витаминима, минералима и другим супстанцама које се могу додавати храни* Материјал Закључци
16.Предлог уредбе о техничким и другим условима за коришћење информационо-комуникационе мреже и начину управљања том мрежом Материјал Закључци
17.Предлог одлуке о изради Државне студије локације „Дио сектора 66 - Модул II, III и VI“ - Велика плажа, Општина Улцињ и Предлог одлуке о одређивању руководиоца израде Државне студије локације „Дио сектора 66 - Модул II, III и VI“ - Велика плажа Материјал Закључци
18.Предлог одлуке о престанку важења Одлуке о изради Детаљног урбанистичког плана „Пињеш - Борова шума“, општина Улцињ Материјал Закључци
19.Предлог одлуке о престанку важења Одлуке о изради Детаљног урбанистичког плана „Хотели и виле високе категорије”, Пињеш, општина Улцињ Материјал Закључци
20.Информација о побољшању авио доступности са одлукама о измјенама и допунама одлука које је донио Одбор директора Аеродроми Црне Горе АД Подгорица Материјал Закључци
21.Информација о стављању ван снаге Закључка Владе Црне Горе, број: 04-3087/2, од 24. јуна 2021. године Материјал Закључци
22.Информација о методологији обрачувања туристичког промета и изради новог информационог система и мобилне апликације за праћење параметара у туризму Материјал Закључци
23.Информација о формирању система управљања процесом дигиталне трансформације у складу са препоруком ЕУ Материјал Закључци
24.Информација о имплементацији интерног Цертификационог тијела за потребе органа државне управе Материјал Закључци
25.Информација о реализацији набавке опреме за Disaster Recovery локацију главни дата центар дио за мрежу и безбједност Материјал Закључци
26.Информација о спроведеној процедури јавне набавке Microsoft лиценци и давању овлашћења за потписивање Enterprise Agreement-а за 2021. годину Материјал Закључци
27.Информација о потреби обезбјеђења позајмице Општој болници Бар, у 2021. години, за реализацију пројеката LAB-OP и ON TIME, који су одобрени за имплементацију у склопу другог позива програма INTERREG IPA CBC HR-BA-ME 2014-2020 Материјал Закључци
28.Предлог за давање овлашћења министарки здравља др Јелени Боровинић Бојовић, за потписивање уговора о раду са прим. др Вуком Никовићем, именованим за директора Завода за хитну медицинску помоћ Црне Горе Материјал Закључци
29.Информација о уплати средстава Међународној финансијској корпорацији (International finance corporation или скраћено IFC) по основу Уговора о пружању савјетодавних финансијских услуга између Владе Црне Горе и Међународне финансијске корпорације Материјал Закључци
30.Информација и Збирни извјештај Комисије о анализи локације »Ланџа« предвиђене за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода у општини Даниловград Материјал Закључци
31.Информација о јачању система економске дипломатије Материјал Закључци
32.Информација о стању и изазовима у области развојне сарадње и хуманитарне помоћи, Црна Гора као прималац и донатор у настанку Материјал Закључци
33.Информација о набавци возила за потребе Министарства унутрашњих послова Материјал Закључци
34.Завршни извјештај о спровођењу Стратегије развоја Управе полиције за период 2016-2020. године Материјал Закључци
35.Извјештај о реализацији Акционог плана Стратегије развоја саобраћаја 2019-2035 за период 2019-2020 са Акционим планом Стратегије развоја саобраћаја 2019-2035 за период 2021-2022. Материјал Закључци
36.Захтјев за давање сагласности за покретање поступка за попуну радног мјеста које није утврђено Кадровским планом органа државне управе и службе Владе Црне Горе за 2021. годину Материјал Закључци
37.Захтјев за давање сагласности за запошљавање 55 лица путем јавног оглашавања, у својству приправника, која су завршила ЈУ Виша стручна школа Полицијска академија у Даниловграду Материјал Закључци
38.Предлог за давање сагласности за суфинансирање спортских клубова из I категорије спортова који се налазе на програму Олимпијских игара Материјал Закључци
39.Информација о реализацији програма за размјену и мобилност младих Материјал Закључци
40.Кадровска питања Закључци
40.1Предлог за именовање директора Управе за угљоводонике Материјал
40.2Предлог за постављење генералне директорице Директората за рибарство у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Материјал
40.3Предлог за постављење генералног директора Директората за шумарство, ловство и дрвну индустрију у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Материјал
40.4Предлог за постављење генералног директора Директората за водопривреду у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Материјал
40.5Предлог за постављење генералног директора Директората за пољопривреду у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Материјал
40.6Предлог за именовање Оперативног штаба за заштиту и спашавање Материјал
40.7Предлог за престанак мандата предсједника и чланице Управног одбора Агенције за контролу и обезбјеђење квалитета високог образовања Материјал
40.8Предлог за именовање предсједнице и чланице Управног одбора Агенције за контролу и обезбјеђење квалитета високог образовања Материјал
40.9Предлог за одређивање вршитељке дужности генералне директорице Директората за терцијално образовање у Министарству просвјете, науке, културе и спорта Материјал
40.10Предлог за одређивање вршитељке дужности помоћнице директора Управе за инспекцијске послове Материјал
II МАТЕРИЈАЛИ КОЈИ СЕ ВЛАДИ ДОСТАВЉАЈУ С ПРЕДЛОГОМ ДА СЕ О ЊИМА НЕ РАСПРАВЉА
41.Предлог одлуке о образовању Савјета за права лица са инвалидитетом (без расправе) Материјал Закључци
42.Предлог одлуке о утврђивању јавног интереса за експропријацију непокретности ради изградје скијашких стаза у ски центру „Колашин 1600“ Општина Колашин (без расправе) Материјал Закључци
43.Информација о закључивању Меморандума о разумијевању између Дипломатске академије Министарства вањских послова Црне Горе и Дипломатске академије Министарства за Европу и вањске послове Републике Албаније с Предлогом меморандума (без расправе) Материјал Закључци
44.Информација о закључивању Стандардног административног аранжмана између Владе Црне Горе и Канцеларије UNDP-а за Вишепартнерски узајамни фонд с Предлогом стандардног административног аранжмана (без расправе) Материјал Закључци
45.Информација о давању у закуп простора за постављање самоуслужних апарата за топле и хладне напитке и кондиторске производе у објектима Министарства одбране Црне Горе и Војске Црне Горе (без расправе) Материјал Закључци
46.Информација о неутрошеним средствима у капиталном буџету Управе јавних радова за 2021. годину у оквиру програма Развојни пројекти Пријестонице Цетиње са предлогом за преусмјеравање (без расправе) Материјал Закључци
47.Предлог за измјену Закључака Владе Црне Горе, број: 04-4479/2, од 30. септембра 2021. године, са сједнице од 23. септембра 2021. године (без расправе) Материјал Закључци
48.Предлог платформе за учешће црногорске делегације на Међувладиној конференцији између Европске уније и Црне Горе, Брисел, 13. децембар 2021. године (без расправе) Материјал Закључци
49.Предлог платформе за званичну посјету министра вањских послова Црне Горе Ђорђа Радуловића Републици Албанији, 15. и 16. децембра 2021. године (без расправе) Материјал Закључци
50.Предлог платформе за учешће министра вањских послова Ђорђа Радуловића на састанку министара вањских послова земаља Западног Балкана, Лондон, 13. децембар 2021. године (без расправе) Материјал Закључци
51.Предлог платформе за учешће државног секретара Министарства правде, људских и мањинских права мр Бојана Божовића на Конференцији министара правде држава чланица Савјета Европе, 13. и 14. децембар 2021. године, у Венецији (без расправе) Материјал Закључци
52.Предлог платформе за учешће делегације Министарства здравља на Конференцији Свјетске здравствене организације „ WHO European Conference on Tackling Noncommunicable Diseases through Digital Solutions“, 14. и 15. децембра 2021. године (без расправе) Материјал Закључци
53.Предлог платформе за учешће делегације Владе Црне Горе предвођене министром капиталних инвестиција Младеном Бојанићем, ради потписивања Протокола о сарадњи између Министарства капиталних инвестиција Владе Црне Горе и Агенције за безбједност саобраћаја Републике Србије, који ће се одржати 16. децембра 2021. године у Београду и посјети Институту за рударство и металургију Бор, Република Србија 17. децембра 2021. године (без расправе) Материјал Закључци
54.Предлог за преусмјерење средстава с потрошачке јединице Министарство вањских послова на потрошачку јединицу Управа за катастар и државну имовину (без расправе) Материјал Закључци
55.Предлог за преусмјерење средстава с потрошачке јединице Управа за жељезнице на потрошачку јединицу Управа за катастар и државну имовину (без расправе) Материјал Закључци
56.Предлог за преусмјерење средстава с потрошачке јединице Фонд за здравствено осигурање на потрошачку јединицу Управу за катастар и државну имовину (без расправе) Материјал Закључци
III МАТЕРИЈАЛИ КОЈИ СЕ ВЛАДИ ДОСТАВЉАЈУ РАДИ ДАВАЊА МИШЉЕЊА ИЛИ САГЛАСНОСТИ
57.Предлог мишљења на Предлог закона о допуни Закона о пензијском и инвалидском осигурању (предлагачи посланици Максим Вучинић, Маја Вукићевић и Драган Бојовић) (без расправе) Материјал Закључци
58.Предлог мишљења на Предлог закона о допуни Закона о граничној контроли (предлагачи посланици: Бранка Бошњак, Весна Павићевић, Симонида Кордић, Данијела Ђуровић, Тамара Вујовић, Божена Јелушић, Кенана Струјић Харбић, Драгиња Вуксановић Станковић и Борис Мугоша) (без расправе) Материјал Закључци
59.Предлог одлуке о накнадама за коришћење општинских путева Општине Тузи (без расправе) Материјал Закључци
60.Предлог за давање сагласности за продају сувласничког дијела Фонда пензијског и инвалидског осигурања Црне Горе и Завода за запошљавање Црне Горе-уписане у посједовном листу број 909 КО Недакусе, Општина Бијело Поље, већинском власнику Хајру Кајевићу, путем непосредне погодбе, ради докомплетирања урбанистичке парцеле (без расправе) Материјал Закључци
61.Предлог за давање сагласности ЈУ ОШ „Вук Караџић“ из Подгорице за давање у закуп просторија уписаних у лист непокретности број 736 КО Подгорица III, Главни град Подгорица у својини Црне Горе (без расправе) Материјал Закључци
62.Предлог за давање сагласности ЈУ ОШ „Октоих“ из Подгорице за давање у закуп просторија уписаних у лист непокретности број 6996 КО Подгорица III, Главни град Подгорица у својини Црне Горе (без расправе) Материјал Закључци
63.Предлог за давање сагласности ЈУ ОШ „Милан Вуковић“ из Херцег Новог за давање у закуп просторија уписаних у лист непокретности број 464 КО Топла, општина Херцег Нови у својини Црне Горе (без расправе) Материјал Закључци
64.Предлог за давање сагласности ЈУ ОШ „Југославија“ из Бара за давање у закуп просторија уписаних у лист непокретности број 1183 КО Нови Бар, општина Бар у својини Црне Горе (без расправе) Материјал Закључци
65.Предлог за давање сагласности ЈУ ОШ „Божидар Вуковић Подгоричанин“ из Подгорице за давање у закуп просторија уписаних у лист непокретности број 5566 КО Подгорица III, Главни град Подгорица у својини Црне Горе (без расправе) Материјал Закључци
66.Предлог за давање сагласности ЈУ ОШ „Бедри Елезага“ из Улциња за давање у закуп просторија уписаних у лист непокретности број 90 КО Владимир, општина Улцињ у својини Црне Горе (без расправе) Материјал Закључци
67.Питања и предлози
67.1Предлог акционог плана за имплементацију Стратегије реформе правосуђа 2019-2022 (за период 2021-2022) Материјал Закључци
67.2Информација о реализацији тендера по основу Јавног огласа за надметање у отвореном поступку за реализацију пројекта жичаре Котор – Ловћен с Предлогом уговора о концесији за реализацију пројекта жичаре Котор – Ловћен и Предлогом одлуке о давању концесије Материјал Закључци
67.3Информација о унапређењу регионалног пута Р-13 Биоче-Матешево-Колашин, дионица петља Матешево - насеље Матешево Материјал Закључци

Архива материјала са претходних сједница Владе Црне Горе:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?