Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар за заштиту права припадника националних и етничких група Гзим Хајдинага примио делегацију коалиције ромских организација "Ромски круг" поводом - Свјетског дана Рома

Објављено: 07.04.2006. 22:24 Аутор: Насловна страна
Поводом 08. априла - Свјетског дана Рома, министар за заштиту права припадника националних и етничких група Гзим Хајдинага, примио је данас делегацију коалиције ромских организација "Ромски круг".
Честитајући празник свим Ромима у Црној Гори, министар Хајдинага је упознао госте са активностима Владе Црне Горе и Министарства за заштиту права припадника националних и етничких група на унапређењу положаја ромске популације. У том контексту, акцентовао је реализацију активности из Акционог плана за имплементацију регионалног пројекта "Декада укључења Рома 2005-2015", израду свеобухватне Стратегије за Роме коју припрема то Министарство, као и скоро усвајање Закона о мањинским правима и слободама, чиме ће се заокружити правна легислатива из области мањинских права.
Делегација НВО "Ромски круг" је упознала министра Хајдинагу са циљевима, задацима и реализованим активностима те коалиције и изразила интересовање за рјешења у Закону о мањинским правима и слободама, као и за унапређење односа Министарства према тој асоцијацији.
Заједнички је констатовано да досадашњу добру сарадњу Министарства и ромских НВО треба даље унапрјеђивати, ради бржег интегрисања ромске популације у црногорско друштво.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?