Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar za zaštitu prava pripadnika nacionalnih i etničkih grupa Gzim Hajdinaga primio delegaciju koalicije romskih organizacija "Romski krug" povodom - Svjetskog dana Roma

Objavljeno: 07.04.2006. 22:24 Autor: Naslovna strana
Povodom 08. aprila - Svjetskog dana Roma, ministar za zaštitu prava pripadnika nacionalnih i etničkih grupa Gzim Hajdinaga, primio je danas delegaciju koalicije romskih organizacija "Romski krug".
Čestitajući praznik svim Romima u Crnoj Gori, ministar Hajdinaga je upoznao goste sa aktivnostima Vlade Crne Gore i Ministarstva za zaštitu prava pripadnika nacionalnih i etničkih grupa na unapređenju položaja romske populacije. U tom kontekstu, akcentovao je realizaciju aktivnosti iz Akcionog plana za implementaciju regionalnog projekta "Dekada uključenja Roma 2005-2015", izradu sveobuhvatne Strategije za Rome koju priprema to Ministarstvo, kao i skoro usvajanje Zakona o manjinskim pravima i slobodama, čime će se zaokružiti pravna legislativa iz oblasti manjinskih prava.
Delegacija NVO "Romski krug" je upoznala ministra Hajdinagu sa ciljevima, zadacima i realizovanim aktivnostima te koalicije i izrazila interesovanje za rješenja u Zakonu o manjinskim pravima i slobodama, kao i za unapređenje odnosa Ministarstva prema toj asocijaciji.
Zajednički je konstatovano da dosadašnju dobru saradnju Ministarstva i romskih NVO treba dalje unaprjeđivati, radi bržeg integrisanja romske populacije u crnogorsko društvo.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?