Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар за заштиту људских и мањинских права Фуад Нимани примио делегацију Хрватског савјета у Црној Гори др Мирослава Марића и Звонимира Дековића

Објављено: 06.02.2008. 20:36 Аутор: Насловна страна
Министар за заштиту људских и мањинских права Фуад Нимани са сарадницима, примио је данас представнике Хрватског савјета у Црној Гори, др Мирослава Марића и Звонимира Дековића.

Министар Нимани је са задовољством констатовао да је Црна Гора створила све предуслове за формирање националних савјета, што је потврђено конституисањем Хрватског савјета у Црној Гори, нагласивши да пристигле иницијативе дају охрабрење да ће и друге мањинске заједнице убрзо конституисати своје савјете. Истакавши значај и улогу савјета у унапређивању положаја мањина у Црној Гори, министар Нимани је госте упознао и са основним активностима Министарства и Владе Црне Горе на пољу развоја заштите мањинских права, поготову на имплементацији Закона о мањинским правима и слободама.

Захваљујући на досадашњој подршци, гости су изразили увјерење да ће Хрватски савјет у Црној Гори оправдати своју улогу на плану унапређивања положаја Хрвата у Црној Гори и развоју црногорског мултиетничког и мултикултуралног друштва.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?