Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Нимани разговарао са делегацијом ОЕБС-а

Објављено: 11.03.2008. 20:37 Аутор: Насловна страна
На иницијативу канцеларије ОЕБС-а у Подгорици, данас је у Министарству за заштиту људских и мањинских права уприличен састанак министра Фуада Ниманија и делегације ОЕБС-а коју су чинили Амбасадор Параскева Бадеску, шеф ОЕБС-ове канцеларије у Подгорици, Андрзеј Мирга, савјетник за питања Рома и Синта у канцеларији ОДИХР и Рафаела Зорати, руководилац пројекта одјељења за демократизацију.

Главна тема разговора је била имплементација Стратегије за побољшање положаја РАЕ популације у Црној Гори. Овај документ, који је Влада усвојила у новембру прошле године, од стране ОЕБС-ових експерата је оцјењен као један од најбољих докумената ове врсте у региону. Представници ОЕБС-а су подржали напоре Комисије за праћење имплементације Стратегије у програмирању најприоритетнијих активности, истакавши да, по њиховом мишљењу, акценат треба ставити на израду базе података о ромској популацији и рјешавању питања идентификационих докумената. Такође, учесници у разговору су се осврнули и на могућности унапређења положаја ромске популације и у другим областима, на путу њихове интеграције у црногорско друштво.

У разговору је истакнута добра сарадња канцеларије ОЕБС-а са Министарством за заштиту људских и мањинских права на свим важним пројектима и да ту сарадњу треба наставити и продубити будућим заједничким активностима.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?