Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана Електорска скупштина за избор чланова Бошњачког савјета у Црној Гори

Објављено: 15.03.2008. 21:59 Аутор: Насловна страна
Данас је у Подгорици одржана Прва електорска скупштина за избор чланова Бошњачког савјета у Црној Гори.

Сходно одредбама Закона о мањинским правима и слободама и Правилима за прве изборе савјета, Министарство за заштиту људских и мањинских права је верификовало кандидатуре и упутило позиве за 48 електора, од којих је данашњој Електорској скупштини присуствовало 45 електора.

У демократској атмосфери, а на основу Правила и Пословника о раду који је усвојен на Скупштини, електори су изабрали 19 чланова будућег Бошњачког савјета у Црној Гори. Раније је, својим изјавама, 16 чланова потврдило спремност да партиципира у Бошњачком савјету, чиме су остварили своје право да по функцији буду чланови тог Савјета.

Изабрани чланови Бошњачког савјета на данашњој Електорској скупштини су: Адем Фетић, Алија Матовић, Едина Булић, Ервин Ибрахимовић, Ервин Спахић, Кадрија Аговић, Мирсад Џуџевић, Мирсад Растодер, Омер Шахмановић, Осман Нурковић, Сафет Куртагић, Самедин Аговић, Самир Аговић, Сефер Међедовић, Суљо Мустафић, Шербо Растодер, Шукрија Цикотић, Велија Мурић и Зенаида Дацић.

Мањински савјети ће у будућем политичком животу имати веома значајну улогу на плану побољшања положаја мањина у црногорском друштву.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?