Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана Електорска скупштина за избор чланова Ромског савјета у Црној Гори

Објављено: 23.03.2008. 19:35 Аутор: Насловна страна
У суботу, 22.03.2008.године, у Подгорици је одржана Прва електорска скупштина за избор чланова Ромског савјета у Црној Гори.

Сходно одредбама Закона о мањинским правима и слободама и Правилима за прве изборе савјета, Министарство за заштиту људских и мањинских права је верификовало кандидатуре и упутило позиве за 38 електора. Електорској скупштини је присуствовало 37 електора.

У демократској атмосфери, а на основу Правила и Пословника о раду, који је усвојен на Скупштини, електори су изабрали 17 чланова Ромског савјета у Црној Гори.

Изабрани чланови Ромског савјета на данашњој Електорској скупштини су:
Анита Заћири, Азем Бериша, Бека Керелај, Делија Фана, Ђани Сахити, Исен Гаши, Јашар Баџовић, Максуд Бериша, Мехмет Бериша, Мухамед Уковић, Неџмедин Шаља, Рамиз Рамовић, Самир Јаха, Сенад Чобић, Сенад Сејдовић, Шериф Баљај и Вели Нерда.

Мањински савјети ће у будућем политичком животу имати веома значајну улогу на пољу побољшања положаја мањина у црногорском друштву.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?