Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана Електорска скупштина за избор чланова Муслиманског савјета у Црној Гори

Објављено: 29.03.2008. 22:45 Аутор: Насловна страна
Данас је у Подгорици одржана Прва електорска скупштина за избор чланова Муслиманског савјета у Црној Гори.

Сходно Закону о мањинским правима и слободама и Правилима за прве изборе савјета, Министарство за заштиту људских и мањинских права је верификовало кандидатуре и упутило позиве за 45 електора, од којих је Електорској скупштини присуствовало 38.

На основу Правила и Пословника о раду који је усвојен у Скупштини, изабрана су 23 члана будућег Муслиманског савјета у Црној Гори. Раније су, својим изјавама, 2 члана потврдила спремност да партиципирају у Муслиманском савјету, и то министар без портфеља Суад Нумановић и посланик у Скупштини Црне Горе Мевлудин Нухоџић, чиме су остварили право да по функцији буду чланови тог Савјета.

Изабрани чланови Муслиманског савјета на Електорској скупштини су: Адалета Бибезић, Авдул Курпејовић, Бајрам Бикић, Елвира Пуповић, Фахрудин Дервишевић, Фариса Кардовић, Кадрија Курпејовић, Лутво Заимовић, Махмут Омерхоџић, Митхад Хоџић, Мурат Међедовић, Мустафа Бектешевић, Мустафа Каламперовић, Музафера Кољеновић, Осман Гргуревић, Сабрија Вулић, Сабро Пепић, Садик Катана, Саида Чикић, Салих Добарџић, Семир Смаковић, Суада Беговић и Сулејман Шабовић.

Мањински савјети ће у будућем политичком животу имати веома значајну улогу на пољу побољшања положаја мањина у црногорском друштву.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?