Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Секретар Министарства за заштиту људских и мањинских права Орхан Шахмовић примио делегацију Удружења грађана "Буковица"

Објављено: 11.04.2008. 00:40 Аутор: Насловна страна
Секретар Министарства за заштиту људских и мањинских права Орхан Шахмовић, примио је данас делегацију Удружења грађана "Буковица", у којој су били предсједник Удружења - Шемсо Бавчић, замјеник предсједника - Фахрудин Чутуна и чланови - Кадрија Тахмаз и Харис Тахировић, као и предсједник и потпредсједник Општине Пљевља - Филип Вуковић и Авдо Ајановић.

У разговорима су разматрана питања преласка границе из правца Фочанске и Чајничке општине, као и поправка електро-инсталационе мреже, локалне инфраструктуре и друга питања битна за повратак расељених Буковчана. Позитивно је оцењено формирање Удружења, са којим ће Влада сарађивати на превазилажењу наведених проблема.

Такође је изражено заједничко увјерење да ће правосудни органи до краја расветлити догађаје у Буковици из 1992. године и да ће бити приведени правди сви они коју су нарушавали међуетничку толеранцију.

Ово је први, у низу разговора који су водили представници Удружења грађана "Буковица" са надлежним инситуцијама Црне Горе, у циљу решавања статуса становника Буковице који су расељени током 1992-1993 године.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?