Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар за заштиту људских и мањинских права Фуад Нимани примио државног министра Републике Турске Мустафу Саид Yазициглуа

Објављено: 05.12.2008. 19:22 Аутор: Насловна страна
Министар за заштиту људских и мањинских права Фуад Нимани примио је данас државног министра Републике Турске Мустафу Саид Yазициглуа са сарадницима.

У разговору су наглашени резултати које је Црна Гора остварила на плану заштите људских и мањинских права. Министар Нимани је упознао госте са пројектима које је Министарство реализовало у претходном периоду, а који се односе на формирање и улогу националних савјета, конститусање Фонда за мањине, имплементацију Стратегије за РАЕ популацију, формирање Центра за очување и унапређење културе мањина итд.

Током сусрета изражено је задовољство због добрих односа између Црне Горе и Турске у многим сферама, што је поткријепљено турским инвестицијама у многим крајевима Црне Горе, без обзира на националну структуру тих регија.

Гости су истакли да постојање Министарства за заштиту људских и мањинских права даје добар сигнал да је Црна Гора посвећена унапређењу људских и мањинских права, и да те чињенице указују на добар пут Црне Горе према евроатланским интеграцијама.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?