Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење поводом 10. децембра - Дана људских права и 60-то годишњице од усвајања Универзалне декларације о људским правима

Објављено: 09.12.2008. 18:27 Аутор: Насловна страна
Поводом 10. децембра - Дана људских права и 60-то годишњице од усвајања Универзалне декларације о људским правима, министар за заштиту људских и мањинских права Фуад Нимани обратио се јавности саопштењем сљедеће садржине:

"Суштина и смисао Универзалне декларације о људским правима, у којој се каже да су "сви људи рођени слободни, с једнаким достојанством и правима", потврђује да су та права гарантована сваком човјеку, да су неотуђива, што значи да не могу никоме бити одузета по било ком основу: услед расне, полне, вјерске, националне, социјалне, политичке, економске, или било какве друге различитости.

10.децембар не смије постати дан када се сјетимо да човјек по рођењу и по припадности људском роду посједује извјесна права која, у заједници са другим људима, треба да ужива. Дан људских права је сваки дан у заједницама гдје је интерес човјека изнад било ког другог интереса. Црна Гора као држава је у сталној тежњи да постане једна таква заједница, гдје ће људска и мањинска права бити на највишем степенику њеног интересовања. За протеклих неколико година црногорско друштво је учинило велике искораке у укупној демократизацији и поштовању основних права и слобода својих грађана и на добром је путу да, слиједећи своје евроатланске интегративне циљеве, буде у друштву оних заједница које имају висок степен уживања тих права.

Свим грађанима Црне Горе, у своје лично име и име мојих сарадника који свакодневним ангажовањем доприносе бољитку у погледу поштовања људских и мањинских права, желим да сљедећи 10. децембар за Црну Гору буде још један корак напријед ка пуној демократији и поштовању права свих.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?