Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Делегација ОДИХР-а боравила у Министарству за заштиту људских и мањинских права

Објављено: 09.03.2009. 18:28 Аутор: Насловна страна
Данас је у Министарству за заштиту људских и мањинских права одржан састанак са делегацијом Посматрачке мисије ОСЦЕ за парламентарне изборе у Црној Гори, коју је предводио шеф мисије Артис Пабрикс.

У разговору са министром Фуадом Ниманијем и његовим помоћником Сабахудином Делићем, чланови делегације су исказали интересовање за предизборну атмосферу и сам процес везан за предстојеће изборе. Посебна пажња је била усмјерена на учешће мањина у том процесу, као и начин заступљености мањина у Парламенту Црне Горе.

Министар Нимани је упознао чланове делегације са изборним законодавством по којем ће бити спроведени избори заказани за 29. март, нагласивши да Радна група Скупштине Црне Горе није успјела да усагласи изборно законодавство са Уставом Црне Горе, како би се избори реализовали по новом закону. Министар је обавијстио чланове делегације и о начину на који ће у будућем сазиву Парламента бити омогућено учешће мањина, и оцијенио да је досадашњи ток кампање показао да у Црној Гори постоји демократски амбијент и да ће и ови избори протећи у фер и демократској атмосфери.

У разговорима је истакнута досадашња добра сарадња коју има ово Министарство са канцеларијом ОСЦЕ-а у Црној Гори, и задовољство што ће и овај изборни процес пратити посматрачка мисија ОДИХР-а.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?