Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар Фуад Нимани разговарао са сталним координатором Система Уједињених нација за Црну Гору Александром Аванесовим

Објављено: 16.04.2009. 20:56 Аутор: Насловна страна
Министар за заштиту људских и мањинских права Фуад Нимани и стални координатор Система Уједињених нација за Црну Гору Александар Аванесов разговарали су данас о активностима тог министарства у овој години, посебно о планираном усвајању неколико значајних законских пројеката. Министар Нимани рекао је да је задовољан динамиком имплементације стратешких докумената Министарства, нарочито Стратегије мањинске политике и Стратегије за побољшање положаја РАЕ популације у Црној Гори.

Посебну пажњу саговорници су посветили положају РАЕ популације и активностима Владе Црне Горе на плану укупне социјалне интеграције Рома у црногорско друштво. Нимани је истакао најзначајније активности које резултирају свакодневним побољшањем положаја РАЕ популације, апелујући да се нека питања не могу ријешити без активног учешћа међународног фактора.

Авенесов је, истичући видљиве напоре Владе Црне Горе на плану заштите и унапрјеђења положаја мањина, нарочито РАЕ популације, нагласио улогу свих међународних фактора, а посебно цјелокупног система Уједињених нација и обећао даљу сарадњу са Владом на реализацији заједничких пројеката.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?