Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Сусрет Диносха-Маурад

Објављено: 07.07.2009. 18:23 Аутор: Насловна страна
Министар за заштиту људских и мањинских права Ферхат Диносха примио је данас амбасадора Египта Амал Маурад.

Изразивши задовољство доласком амбасадорке Египта у Црну Гору и сусретом са њом, Министар Диносха је уважену гошћу упознао са тренутном ситуацијом укупних демократских процеса у Црној Гори, акцентирајући област поштовања људских и мањинских права, у свијетлу стремљења црногорског друштва ка евроатланским интегративним процесима. Он је, такође, истакао економску и политичку стабилност црногорског друштва и позвао египатске инвеститоре на присуство у Црној Гори.

Упознавши уважену гошћу са присуством, истина малог броја, грађана Црне Горе египћанске националности, учесници у разговору су се сложили са неопходношћу појачане пажње за што боље укључивање те популације у црногорско друштво.

Амбасадорка Маурад је, поред констатације за потребом још боље сарадње двије државе, изразила спремност за стипендирањем једног броја студената из Црне Горе на неком од универзитета у Египту.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?