Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Помоћник министра за људска и мањинска права Сабахудин Делић разговарао са предсједником Хрватског савјета у Црној Гори др. Мирославом Марићем

Објављено: 25.09.2009. 19:06 Аутор: Насловна страна
Помоћник министра за људска и мањинска права Сабахудин Делић данас је разговарао са предсједником Хрватског савјета у Црној Гори др. Мирославом Марићем поводом недавног физичког напада на члана Хрватског савјета у Црној Гори и члана Хрватске грађанске иницијативе Владимира Медовића из Бара. Учесници су у разговору оштро осудили овај немили инцидент, апелујући на надлежне државне органе да што хитније предузму све неопходне активности на расвјетљивању овог догађаја и откривању починилаца.

Сваки догађај који за позадину има изазивање националне и вјерске мржње и нетрпељивости веома је опасан за свако друштво, а црногорско друштво поготову треба да се одлучно бори са оваквим случајевима, јер је Црна Гора показала да и у најтежим ситуацијама знала да сачува свој унутрашњи мир и вјековима грађен мултиетнички и мултиконфесионални склад.

Такође, на исти начин је осуђен и немили догађај провокација према подгоричанину Ризу Алковићу.



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?