Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Састанак Подргупе 27 за животну средину

Објављено: 29.07.2009. 18:23 Аутор: Насловна страна
У уторак, 28. јула одржан је састанак Подргупе 27 за животну средину у оквиру Групе ВИИ за европске интеграције чијим радом координира Министарство уређења простора и заштите животне средине. Састанком је предсједавао министар Бранимир Гвозденовић, а у раду групе учествовали су Синиша Станковић, руководилац ГЕИ 7 за ЕУ интеграције, Јелена Кнежевић, координатор подгрупе 27 и замјеник руководиоца ГЕИ 7 и директори институција са надлежностима у области заштите животне средине: Далиборка Пејовић, директор Агенције за заштиту животне средине, Лука Митровић, директор Хидрометеоролошког завода; Данијела Шуковић, замјеник директора Центра за екотоксиколошка испитивања; Драган Марковић, замјеник директора Јавног предузећа за управљање морским добром; Раде Греговић, директор Јавног предузећа Национални паркови; Љубиша Перовић, шеф Канцеларије за одрживи развој, Јадранка Војиновић, директор Једидинице за имплементацију пројеката у области животне средине и комуналне инфраструктуре.

Уз техничку подршку чланова Радне групе задужене за координацију рада Подгрупе 27: Милена Капа, замјеник координатора, Сузана Миљевић, секретар, Бранкица Цмиљановић, замјеник секретара, те представника Министраства за европске интеграције, задуженог за ову област, припремљен је преглед питања из Упитника која се односе на поглавље 27 који је размотрен на састанку. У присуству представника институција и осталих ресора који имају надлежности за поједина питања која су наведена у овом поглављу Упитника, утврђена су одговорна и лица учесници за припрепрему сваког појединачног одговора. Истовремено, утврђени су координатори за припрему одговора за поједине подгрупе питања у оквиру поглавља 27: генерална политика, хоризонтално законодавство, квалитет ваздуха, управљање отпадом, квалитет вода, заштита природе, индустријско загађење, контрола и упарвљање ризицима, хемикалије, климатске промјене, генетски модификовани организми, бука и цивилна заштита.

Учесници су такође упознати са организацијом и динамиком процеса припреме одговора на упитник у складу са Упутсвом које је по том основу усвојила Влада Црне Горе.

Нацрт одговора за поглавље животне средине биће припремљен до 6 августа ове године.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?