Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар рада и социјалног старања др Суад Нумановић разговарао са представницима Црвеног крста

Објављено: 10.08.2009. 21:58 Аутор: Насловна страна
Представници Црвеног крста Црне Горе упознали су министра Нумановића са приоритетним активностима које у дијелу прве помоћи, добровољног давалаштва крви и хуманиратне дјелатности спороводи ова организација у партнерству са државним институцијама. Констатована је добра сарадња и истакнута потреба будућег поспјешивања заједничких активности у циљу остваривања квалитетне функције Црвеног крста.

Посебна пажња је посвећена проширивању сарадње Министарства рада и социјалног старања у дијелу реализације хуманитарне активности поготову на локалном нивоу успостављањем чвршће сарадње општинских организација Црвеног крста и центара за социјални рад.

Представници Црвеног крста су, такође, упознали министра Нумановића о реализацији пројекта ,,Боравак родитеља и старатеља дјеце повријеђених у жељезничкој несрећи у Дому солирадности у Сутомору којим је предвиђен боравак 140-оро дјеце и одраслих повријеђених у жељезничкој несрећи. Средстава за раелизацију пројеката су обезбијеђена од конкурса за расподјелу прихода од игара на срећу а Министарство рада и социјалног старања је за ове намјене опредијелило 5.000,00 еура.

Министарство рада и социјалног старања је подржало активност Црвеног крста у обезбјеђивању љетовања за добровољне даваоце крви у одмаралишту у Сутомору са 5.000,00 еура.

ПР Служба
Министарства рада и социјалног старања
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?