Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар рада и социјалног старања Суад Нумановић примио представнике Савеза цивилних инвалида рата Хрватске

Објављено: 16.06.2009. 21:05 Аутор: Насловна страна
Министар рада и социјалног старања др Суад Нумановић примио је данас представнике Савеза цивилних инвалида рата Хрватске, на захтјев Савеза цивилних инвалида рата Црне Горе.

Договарајући даљу сарадњу Министарства са савезима обје државе, министар Нумановић је подсјетио да се од 1. јануара 2004. године у Црној Гори примјењује Закон о борачкој и инвалидској заштити. Тим законом су обухваћена права цивилних инвалида рата, војних инвалида, породица палих бораца и материјално необезбијеђених учесника одговарајућих ратова.

Нумановић је истакао да је област која регулише борачку и инвалидску заштиту на принципима системског карактера као у земљама у окружењу, а висина и обим права зависе од материјалних могућности државе. Он је казао да је тај вид заштите, узимајући у обзир укупан стандард становништва у Црној Гори, на високом нивоу, те да нема посебних оступања од статуса и положаја те популације у земљама у окружењу.

Предсједник Савеза цивилних инвалида рата Црне Горе Фадил Мучић изразио је задовољство статусом цивилних инвалида рата и сарадњом са Министарством.

Предсједник Савеза цивилних инвалида рата Хрватске Фрањо Сајко захвалио се министру рада и социјалног старања др Суаду Нумановићу на пријему и гостопримству.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?