Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар рада и социјалног старања др Суад Нумановић разговарао са представницима Савеза удружења пензионера Црне Горе

Објављено: 24.07.2009. 01:15 Аутор: Насловна страна
Министар рада и социјалног старања др Суад Нумановић на данашњем састанку са представницима Савеза удружења пензионера Црне Горе разговарао је о материјалном положају пензионера у условима актуелне економске ситуације. Министар Нумановић истакао је значај досадашњих активности које су биле усмјерене на редовност у исплати пензија, као и на побољшању материјалног положаја пензионера.

Према његовим ријечима, рационализације и мјере штедње које спроводи Влада нијесу усмјерене према пензионерима и социјално угроженим категоријама становништва. Министар је подсјетио да су до сада редовно исплаћивана сва права из пензијског и инвалидског осигурања, као и да су у овој години извршена два редовна усклађивања и једно ванредно. Он је указао и на значајне активности у реализацији социјалног програма од стране Министарства рада и социјалног старања и Фонда ПИО које су усмјерене на побољашње материјалног положаја пензионерске популације. Такође, министар је нагласио да су и пензионери са најнижим примањима обухваћени појединим мјерама социјалног програма као што су једнократне новчане помоћи, субвенције за електричну енергију, зимнице, одмори и рекреације, као и помоћи клубова пензионера.

Разговарано је и о захтјеву Савеза удружења пензионера за промјеном постојећих законских рјешења која се односе на усклађивање пензија, што ће бити под пуном пажњом ресорног министарства у контексту финансијске одрживости буџета Фонда ПИО.
Министар је истакао да ће се кроз реформу система здравствене заштите унаприједити квалитет осигураницима трећег доба И подржао реализацију Пилот пројеката рјешавања стамбених питања пензионера који су започети у Никшићу и Беранама, те да по том моделу општинска удружења пензионера у сарадњи са локалним самоуправама иницирају и реализују сличне пројекте.

Представници Савеза удружења пензионера ЦГ истакли су задовољство због посјете министра Нумановића, као и због досадашње сарадње са ресорним министарством и Фондом ПИО, уз очекивање да ће она и у будуће бити настављена.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?